Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Conferentie Nog Houdbaar?: 21 mei bij ministerie van EZ

De Alliantie Verduurzaming Voedsel en het ministerie van Economische Zaken nodigen u uit voor de conferentie Nog Houdbaar? De conferentie wordt gehouden op 21 mei 2013 bij het Ministerie van Economische Zaken (Vegenzaal, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC Den Haag).

Te bereiken: Zie deze routebeschrijving.
NB: Legitimatie bij aanmelding is verplicht!

Inloop: 13: 30 uur
Programma: 14:00 – 18:00 uur
Presentator: Peter van de Geer - Debat.NL

Wetenschap, media, politiek en maatschappelijke organisaties: zijn het erover eens: voedselverspilling is onduurzaam en dus onwenselijk. Toch bestaat er onduidelijkheid en verschil van inzicht over omvang, oorzaken, en oplossingen. Een strikte toepassing van houdbaarheid en houdbaarheidsdata (THT) door bedrijven, consumenten en toezichthouders wordt regelmatig aangehaald als een belangrijke oorzaak van voedselverspilling. Maar ook de kennis bij de consument over THT en TGT is vaak nog beperkt. Eén ding is duidelijk: bewustzijn van consumenten is essentieel in het terugdringen van voedselverspilling. En daarvoor is uw marketingexpertise en betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven onmisbaar.

Hoe kunnen we als bedrijfsleven die kennis bij de consument vergroten? Welke innovatieve oplossingen kunnen we bedenken om verspilling door consumenten te verminderen? En wat is hiervoor nodig in de rest van de keten? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de conferentie Nog Houdbaar?.

Fabrikanten, retailers, consumentenvertegenwoordigers, maatschappelijke organisaties en de overheid komen samen om voedselverspilling aan te pakken.


Programma

13:00 – 13:30 uur Inloop
NOG HOUDBAAR? Uw mening over de houdbaarheid van producten.

13:30 uur Opening en zaalgesprek
Doel vandaag: wat wij samen bedenken is nog heel lang houdbaar.

14:00 uur Houdbaarheidsdatum, verspilde moeite? - Toine Timmermans WUR
Toelichting door Toine Timmermans op resultaten uit het onderzoek:
Houdbaarheidsdatum, verspilde moeite?

14:30 uur Houdbaar in de praktijk
Op basis van best practices en groepsdiscussies verzamelen we uw
ideeën, vragen, kansen en uitdagingen voor de vermindering van
voedselverspilling. Er liggen nog steeds volop kansen en uitdagingen om voedselverspilling te beperken door een goede omgang met
houdbaarheid.

15:45 uur Pauze
Het consumentenpanel maakt haar keuze uit elke top 3 van ideeën voor
het verminderen van voedselverspilling.

16:00 uur Houd het scherp
Reken op pittige discussies!

16:45 uur Tien x houdbaar voor Staatssecretaris Sharon Dijksma
Reactie van de staatssecretaris Sharon Dijksma
Aansluitend borrel

Daar kunt u ons aan houden:
  • Tijdens de conferentie worden meerdere best-practices vanuit het bedrijfsleven gedeeld
  • Er is alle ruimte om te netwerken (pauzes en netwerkborrel)
  • Staatssecretaris Sharon Dijksma sluit de conferentie tussen 16:30 en 17:30 uur
  • Binnen 24 uur krijgen alle deelnemers een impressie met foto's en citaten van 21 mei.
Publicatiedatum: