Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elektrische auto wordt interessanter

De elektrische auto wordt steeds interessanter. Milieu Centraal en de ANWB hebben onderzocht dat u gemakkelijk over kunt stappen op een elektrische auto. Bijna alle autoritten zijn namelijk korter dan 50 kilometer, waardoor u deze afstand gemakkelijk met een elektrische auto met een actieradius van 170 kilometer af kan leggen.

Ruim 90 procent van alle autoritten is korter dan 50 kilometer en iets meer dan de helft is korter dan 10 kilometer. Deze korte autoritten kunt u gemakkelijk afleggen met een volledig elektrische auto met een actieradius van 170 kilometer. Voor langere afstanden zijn er elektrische auto's met een hulpmotor op benzine (range extender) en plug-in hybrides. Als u bijvoorbeeld op vakantie gaat, kunt u naast de elektrische auto ook een auto delen of huren.

Minder CO2

Als u overstapt van een benzine of dieselauto naar een elektrische auto, gaat u bijna de helft van de CO2-uitstoot tegen over een gelijke afstand. Dit geldt ook voor de elektrische auto met range extender of de plug-in hybride auto. De lagere CO2-uitstoot zorgt ervoor dat u schoon en zuinig op weg bent.

Oplaadpunten

In plaats van te tanken bij een tankstation, moet de elektrische auto opgeladen worden bij een oplaadpunt. Hybride auto's tanken gewoon aan de benzinepomp, ze laden hun accu zelf op.

Sommige gemeenten bouwen gratis een elektrisch oplaadpunt voor de deur. Vraag dit na bij uw gemeente. Controleer daarnaast voor u gaat rijden op de route de (snel)laadmogelijkheden.

Steeds meer elektrische auto's

De aanschaf van een elektrische en hybride auto is hoger dan van een benzine auto, maar u heeft wel lagere gebruikskosten. Bovendien komen er steeds meer elektrische auto's met een lagere aanschafwaarde op de markt. Milieu Centraal kan pas een goede vergelijking tussen de kosten maken als er meer duidelijkheid is over de restwaarde van de elektrische auto en de levensduur van de accu.
Publicatiedatum: