Lintje voor Jan Diek van Mansvelt

Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon heeft vrijdagochtend 26 april een koninklijke onderscheiding uitgereikt in Waterland. Jan Diek van Mansvelt in Broek in Waterland heeft een lintje gekregen.

De heer J.D. van Mansvelt uit Broek in Waterland is als voortrekker zeer actief op het gebied van biologisch-dynamische landbouw. Hij was onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en medeoprichter, bestuurslid en voorzitter van het Louis Bolk Instituut. Ook is hij directeur, docent, onderzoeker en initiatiefnemer van Warmonderhof: een biologisch-dynamische MBO-opleiding en Bijzonder Hoogleraar Alternatieve landbouw en Universitair docent en wetenschappelijk medewerker Ecologische Methoden in Landbouw aan de Wageningen University and Research Centre.


Jan Diek (rechts) was ook aanwezig tijdens het jubileumcongres 'levende landbouwcultuur' (75 jaar BD-landbouw in NL).

Hij is nog steeds voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Grondbeheer Biologisch-Dynamische Landbouw. De heer Van Mansvelt zorgde voor een enorme impuls in het professionaliseren van het bestuur en de ontwikkeling van de stichting.
 
De heer Van Mansvelt is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: Dichtbij.nl - Waterland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.