Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik ga harder roeien door bio-producten"

Olympisch roeier Mitchel Steenman trots op EkoPlaza-ambassadeursschap

Tholen - Olympisch roeier Mitchel Steenman is één van de zeven EkoPlaza-ambassadeurs. Hij ziet de samenwerking met EkoPlaza als een win-win-situatie en licht dan ook graag toe waarom hij ambassadeur van de biologische supermarkt is geworden. Udea heeft Mitchel zelf benaderd voor het ambassadeurschap: "Udea pikte op dat ik 100 procent biologisch eet en dat ik dat als cruciaal onderdeel zie van mijn route naar de Olympische spelen in Rio 2016. Want om daar te komen is het belangrijk dat ik de komende 3,5 jaar iedere dag fit ben om optimaal te kunnen trainen en snel te kunnen herstellen voor maximale prestaties."Mitchel is blij dat hij door samen te werken met EkoPlaza extra aandacht kan genereren voor de roeisport en voor biologische producten en de combinatie tussen die twee. "Het is namelijk belangrijk dat je optimaal voor jezelf zorgt wanneer je het maximale uit jezelf wil halen, bijvoorbeeld in je sport of in je werk. Kwalitatieve voeding is daar een cruciaal onderdeel van. Kwalitatieve voeding is afkomstig van producten uit een gezond systeem. Ik geloof erin dat ik harder ga roeien wanneer ik producten eet afkomstig uit een gezond systeem. Iets wat zelf niet fit en fruitig is, gaat mij ook niet fitter maken."
 

Mitchel in de skiff (eenpersoonsroeiboot) met EkoPlaza-kleuren.

Win-win-situatie

Mitchel geeft aan dat hij en EkoPlaza door met elkaar samen te werken een win-win-situatie creëren. "EkoPlaza helpt mij extra aandacht te generen voor het roeien. Ik help EkoPlaza door mensen mijn verhaal te vertellen over de voordelen van biologische producten. Want als ambassadeur voor EkoPlaza en de roeisport ervaar ik iedere dag wat de topsport en biologisch eten in mijn leven mij brengt en dat gun ik iedereen."


Mitchel samen met Rogier Blink in de tweezonder, het nummer waar hij afgelopen jaar Europees kampioen mee is geworden en waarin hij naar Rio wil.

Wedstrijden

Mitchel is nu druk in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016). Eerder won hij onder meer al brons in de Holland Acht bij het WK in Poznan in 2009 en werd hij vijfde bij de Spelen van Londen. Ook maakt de roeier onderdeel uit van de Holland 8. Mitchel doet zondag 21 april op de Bosbaan in Amsterdam mee aan het Nederlands kampioenschap. "Dit is het eerste tussentijdse doel op weg naar de Olympische Spelen. Daar wil ik laten zien dat ik samen met Rogier Blink de snelste ben in het nummer 'twee-zonder-stuurman'. Daarna zullen we in Sevilla onze Europese titel verdedigen. De belangrijkste wedstrijden richting Rio zijn de wereldkampioenschappen in Amsterdam 2014, en de wereldkampioenschappen van 2015 waar we ons kunnen kwalificeren voor Rio."

Voor meer informatie: www.mitchelsteenman.nl, www.ekoplaza.nl