Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe certificering voor GGO-vrije producten in de VS

Het Amerikaanse Natural Food Certifiers (NFC) heeft een nieuw component in zijn producttoezicht en certificeringsprogramma's opgenomen: het GGO Guard-verificatieprogramma. Tot de certificeringsprogramma's van NFC behoorden tot nu toe alleen de 'USDA Organic Certification', 'Kosher Certification', 'Vegan Certification' en de 'Gluten Guard'.

Om een nieuw product te beoordelen voor de GGU Guard-verificatie voert de NFC een intakegesprek om het product te analyseren en zal dan de klanten adviseren over de volgende stappen en het verkrijgen van de certificering. In het proces wordt onder meer goed naar de herkomst van de ingrediënten gekeken. Ook worden de productie-installaties geïnspecteerd.

Toonaangevende natuurlijke en biologische productenretailers zoals Whole Foods Market zien een groeiende vraag naar producten waarin geen gebruik is gemaakt van genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Voor producten die voorzien zijn van een niet-GGO-certificering is een omzetstijging van 15 tot 30 procent geen uitzondering, zo zegt A.C. Gallo van Whole Foods Market.
 
NFC is in 1997 opgericht door Reuven Flamer. Flamer begon zijn carrière in de natuurlijke productensector al in 1976.

Kijk voor meer informatie op www.nfccertification.info.

Bron: Compass Natural via Organic-Market.Info

 
Publicatiedatum: