Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winkel én horeca EkoPlaza Amersfoort krijgen EKO-keurmerk

EkoPlaza Amersfoort is vandaag (donderdag 4 april) gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Winkels. Tegelijk heeft 'En CASA', het biologische restaurant dat grenst aan de EkoPlaza, als eerste in Amersfoort het 100% EKO-keurmerk voor de Horeca verdiend.

Om voor het EKO-keurmerk Winkels in aanmerking te komen is het levensmiddelen-assortiment van EkoPlaza Amersfoort minimaal 90% biologisch. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) is het aanbod zelfs 100% biologisch. Ook voor de inkoop van vis en non-food-producten gelden duurzaamheidseisen. De winkel heeft een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid met minstens twee verbeterdoelstellingen. Zo komt de lat elk jaar hoger te liggen

Het leukste biologische straatje van Amersfoort

Het restaurant 'En CASA' dat bij de EkoPlaza hoort, is gecertificeerd met het EKO-keurmerk Horeca. 'En CASA' betekent 'thuis' in het Spaans. Dat is precies wat chef-kok Martijn La Feber voor ogen heeft: "Ik kook niet anders dan ik ook mijn gezin thuis zou voorzetten. Ik wil de sfeer van thuis, waar ook de buren langskomen en waar eerlijk en puur gekookt wordt." Behalve lunch en diner verzorgt En CASA ook kooklessen voor kinderen uit de buurt.

Het doel van EkoPlaza en En CASA is om biologisch op de kaart te zetten in Amersfoort. Ondernemer Gert Koelewijn: "We willen het leukste biologische straatje in Amersfoort zijn." EkoPlaza supermarkt en En CASA zijn gevestigd aan de Bloemendalsestraat in het centrum van Amersfoort.

EKO-keurmerk Winkels en Horeca

In de certificering van de hele keten van biologische landbouw en voeding, die in Europese wetgeving is vastgelegd, ontbrak nog de laatste schakel: het punt waar de consument zijn feitelijke aankoop doet. De Stichting EKO-keurmerk, bekend van het EKO-keurmerk op voedingsmiddelen, introduceerde daarom het EKO-keurmerk Horeca voor catering en restaurants en het EKO-keurmerk Winkels voor biologische winkels.

EKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan een sticker met de boodschappentas met EKO-keurmerk op de winkelruit. EKO-gecertificeerde horeca aan het EKO-keurmerk met mes en vork.
Publicatiedatum: