Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik pak deze klus vol overtuiging aan"

Nieuwe bedrijfsleider zorgt voor een frisse wind bij Estafette Amersfoort

Tholen – Grainne van Woensel is sinds 14 januari van dit jaar de nieuwe bedrijfsleider van Estafette Amersfoort. Een logische stap nadat ze intern opgeleid is binnen Estafette Odin. Grainne is gedurende haar jeugd al zeer regelmatig met de biologische branche in aanraking gekomen. Haar ouders hebben hun opleiding namelijk op Warmonderhof genoten en waren werkzaam op Loverendale. Grainne heeft zelf inmiddels ook al jarenlange ervaring opgebouwd binnen de bio-branche. Zo heeft ze bij EkoPlaza in Bussum gewerkt. "EkoPlaza was toen nog echt van Jos en Heleen. Ik vond het erg mooi dat zij kleinschalige initiatieven en bedrijven met een goed verhaal ondersteunden."


Grainne op de AGF-afdeling

Grainne is haar Estafette-carrière begonnen in Amsterdam, toen ze daar een bijbaan kreeg naast haar studie. Dit beviel haar zo goed dat ze besloot om Estafette ook na haar studie trouw te blijven. "Dit komt met name omdat ik Estafette Odin als een heel fijn bedrijf ervaar. Er heerst een goede sfeer en het is een warm bedrijf. Ik zou ook echt niet in een winkel begonnen zijn als ik Estafette niet gekend had." Uiteindelijk is ze binnen twee jaar doorgegroeid tot bedrijfsleider.Ze waardeert het dat Estafette Odin zich duidelijk onderscheidt binnen de biologische branche. "Dit komt onder meer doordat de focus op Demeter-producten ligt. Mooi is ook dat Estafette Odin nu een coöperatie is. Dat creëert echt een band met de klanten en werknemers . De winst wordt geïnvesteerd in de biologisch-dynamische landbouw en in de organisatie zelf. Wat dat betreft neemt de organisatie de naam ook heel letterlijk. Estafette wil echt het stokje doorgeven, op een zo eerlijk mogelijke manier."
 

Medewerkster Sanne achter de kassa.

Eigen stempel

Grainne was als assistent-bedrijfsleider eerder al nauw betrokken bij het opstarten van één van de Estafette-winkels. "Dit kost de nodige energie en die heb ik. Toen een nieuwe leidinggevende voor Estafette Amersfoort gezocht werd, was dat voor mij een mooie nieuwe uitdaging. De nieuwe bedrijfsleider hoopt snel nog meer haar eigen stempel op de winkel te kunnen drukken. "Ik ben begonnen met een enquête onder klanten over hun beleving en assortimentswensen. Verder wil ik de klanten veel lekkere dingen laten proeven."Voor Grainne is het vooral belangrijk om positieve energie in de winkel te stoppen. “Het draait om een optimale klantenbehandeling. Als een klant een vraag heeft proberen we deze altijd te beantwoorden of we bieden hen een alternatief aan. Verder is het essentieel om het verhaal achter Estafette te communiceren."En er gaat hier geen klant naar buiten zonder dat hij of zij begroet is."Binnen Estafette Odin wordt bewust regelmatig gerouleerd met bedrijfsleiders, al geeft Grainne aan nu voorlopig wel even 'uitgerouleerd' te zijn. Ik pak deze klus vol overtuiging aan. Deze winkel moet heel groot worden en dit kan met een beetje liefde en aandacht. Ik wil de klanten vastigheid en stabiliteit bieden met een leuk team."


Momenteel uiteraard volop paasartikelen verkrijgbaar bij Estafette Amersfoort.

Voor meer informatie:

Grainne van Woensel
Estafette Amersfoort
Leusderweg 206
3817 KG Amersfoort
033 4480081
[email protected]
www.estafettewinkel.nl