Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enquête: Slechts 4% van de Tsjechen koopt regelmatig biologisch voedsel

Slechts 4% van de Tsjechen koopt regelmatig biologische voedsel. En 37% koopt van tijd tot tijd biologische voedsel, terwijl 17% van de respondenten aangaf nog nooit bio-voedsel geprobeerd te hebben of het niet eens wil proberen. Dit blijkt uit een enquĂȘte dat uitgevoerd is door KPMG.

Ongeveer 38% van de Tsjechen heeft biologisch voedsel uitgeprobeerd, maar wil het niet kopen. En maar liefst drie vijfde van de Tsjechen zegt het niet te willen kopen vanwege de hoge prijs.

Bijna 47% van de respondenten zegt biologisch voedsel niet te vertrouwen en geen verschil te zien met andere voedingsmiddelen. En meer dan 5% van hen teelt zelf bio-producten. Bijna 2% van de Tsjechen heeft slechte ervaringen met bio-voedsel.

Er zijn ook wat opvallende verschillen tussen de geslachten: 43% van de vrouwen koopt van tijd tot tijd of regelmatig biologisch voedsel, terwijl slechts 37% van de mannen dat doet.

Meer dan 38% van de respondenten zegt bio-voedsel te kopen vanwege de kwaliteit en de smaak. Volgens 31% is biologisch voedsel gezonder. En nog eens 20% van de respondenten zegt dat ze voor biologisch gaan omdat de producten niet in aanraking komen met chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Voor meer dan 11% van de Tsjechen is de doorslaggevende factor voor het kopen van bio-voedsel het feit dat het meestal in eigen land geproduceerd wordt.

De peiling werd van 22 tot en met 28 februari 2013 gehouden onder 1000 mensen (70% vrouw).

Bron: Prague Monitor
Publicatiedatum: