Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belang online winkels en speciaalzaken groeit

Soil Association positief over toekomst Britse bio-markt

De Soil Association heeft onlangs het '2013 Organic Market Report' uitgebracht. Hieruit blijkt dat de belangrijkste groeigebieden de online retail en onafhankelijke winkels zijn. Ook was er in 2012 een verschuiving merkbaar was richting jongere consumenten.

Het 'Organic Market Report' laat over het algemeen zien dat de markt met 1,5% is gekrompen doordat het Verenigd Koninkrijk momenteel door zijn meest uitdagende economische neergang sinds vele decennia gaat. Het rapport voorspelt echter een positieve toekomst voor de Britse biologische markt. Er staat ook in dat biologische kopers steeds vaker kiezen voor het gemak en de verscheidenheid in het aanbod die online winkels en speciaalzaken bieden. Deze winkels bieden duidelijk voordelen ten opzichte van het relatief beperkte assortiment in veel supermarkten.Jim Twine, bedrijfsontwikkelingsdirecteur van Soil Association, zei: "In de ergste economische crisis sinds mensenheugenis is het niet verrassend dat de biologische branche hier niet immuun voor is. Ondanks een verkoopdaling in het algemeen, worden er gebieden van aanzienlijke groei belicht in het Organic Market Report van 2013. De Soil Association blijft ervan overtuigd dat de Britse biologische markt weer zal groeien – het is alleen moeilijker te zeggen wanneer precies."

"Er bestaat een reëel risico dat wanneer retailers niet nauwer samenwerken met Britse biologische telers, de markt beperkt zou kunnen worden wegens voorraadtekorten. Het rapport laat zien dat wanneer retailers in hun biologische assortiment hebben geïnvesteerd, hun marktaandelen groeien."

"De regeringen in Engeland, Wales en Noord-Ierland zouden een voorbeeld kunnen nemen aan Schotland, waar diverse actieplannen in het leven geroepen zijn om biologische telers te ondersteunen. De Britse overheid moet ook kijken naar de situatie in andere Europese landen en echt achter zijn binnenlandse biologische producenten moeten gaan staan. Wanneer de bestaande bio-producenten de nodige ondersteuning krijgen, zal de markt in de toekomst verder gaan groeien."

Klik hier voor het volledige rapport.
Publicatiedatum: