Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische landbouwsubsidies in Hessen waarschijnlijk toch niet omlaag

De Grünen in Hessen vreesden dat het CDU zou besluiten om de subsidies voor de biologische landbouw te verlagen. Minister van Milieu, Lucia Puttrich (CDU) verwierp deze vermoedens.

Hessen zou vasthouden aan de huidige maatregelen om de biologische landbouw te bevorderen. Dit benadrukte Puttrich in de plenaire vergadering. In de staat ligt het bio-aandeel in het landbouwareaal inmiddels op 10 procent en daarom neemt biologische landbouw volgens Puttrich een speciale in de regio in. Daarom blijft de plaatselijke regering naast de EU-steun voor bio-boeren de biologische landbouw met subsidies steunen. Volgens haar heeft de conventionele landbouw zeker ook bestaandrecht. "Daarom moeten we rekening houden met de behoeften van de markt."

Ook Heinz Lotz van de SPD heeft gewaarschuwd voor bezuinigingen in de biologische landbouw. Milieu en dierenwelzijn, alsmede de verantwoordelijkheid van de bedrijven in de regio, zouden hierbij in ogenschouw genomen moeten worden. "Duurzaam beheerde boerderijen zijn één van de pijlers van de plattelandsontwikkeling in Duitsland."
 
Bron: Bio-Markt.Info
Publicatiedatum: