Filippijnen: Handelscentrum voor biologische boeren

Filippijnse bio-producenten krijgen binnenkort een eigen handelscentrum, dit als gevolg van de voorgestelde oprichting van het Organic Farmers Trading Center (OFTC) in Barangay Magsaysay.
 
Gelegen in de buurt van de nationale snelweg en het Agricultural Research Training Center (ARTC), zal het project dienen als one-stop-shop voor consumenten op zoek naar biologische producten. Volgens Fidel Ballesteros, assistent provinciaal landbouwer, zal de bouw van het handelscentrum een gezamenlijk project worden van het ministerie van Landbouw (DA) en de provinciale overheid.

"Dit centrum zal dienen als het belangrijkste afleverpunt voor biologische producten als groenten, fruit en vlees. Op deze manier zullen de producten van de boeren worden gepromoot en zijn ze gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers."

In mei vorig jaar schonk de Japanse overheid P21.3 miljoen om de productie van biologische producten te stimuleren door zo'n 100 boeren in verschillende regio's.

Bron: thepigsite.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.