Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alexander Gerber wordt voorzitter van Demeter Duitsland

De Raad van Commissarissen van Demeter in Duitsland heeft Alexander Gerber benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij zal de functie in de zomer gaan bekleden. Zijn collega-bestuurslid Klemens Fischer, die vijf jaar de functie bekleed heeft, verwelkomde de voormalige directeur van BÖLW als een 'vriend van de bio-dynamische werkwijze' en kijkt uit naar de samenwerking met Gerber. Gerber is de opvolger van de landbouwkundig ingenieur Stephan Illi, die Demeter verlaat.

Gerber beschikt over tien jaar ervaring in de onderzoek en tien jaar in de politiek. De 46-jarige agrarische wetenschapper wil de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit verhogen, de essentiële moderne veehouderij ontwikkelen en mensen voedsel van hoge kwaliteit bieden.



"De grootste uitdaging zal zijn om nieuwe Demeter-boeren aan te trekken om zo aan de groeiende vraag naar BD-producten te kunnen voldoen. Het is interessant om te zien of het mogelijk is om een goede samenwerking te zoeken tussen producenten, verwerkers, detailhandelaren en consumenten die duurzaam en innovatief produceren", reageert Gerber op zijn aanstelling.
Publicatiedatum: