Onkruid bestrijden met microgolven

Australische telers hebben binnenkort een nieuw wapen in de strijd tegen onkruid. Graham Bodie van Melbourne University ontwikkelde een technologie waarmee onkruid vernietigd kan worden door blootstelling aan microgolven. De technologie, gebaseerd op een gewone huishoudelijke magnetron, werd eerder dit jaar gedemonstreerd op de AUSVEG Future Technologies Seminar. 

De onkruidvernietiger is gemonteerd op een trailer die voortgetrokken wordt door een tractor en vuurt microgolven van lage intensiteit af op onkruid in de grond, waardoor het verschrompelt en dood gaat."Nu veel soorten onkruid een resistentie tegen traditionele gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelen is een alternatieve niet-chemische methode om destructieve onkruidplagen tegen te gaan, zeer welkom", aldus Hugh Gurney, woordvoerder van AUSVEG. 

In de Australische sector is veel interesse in de nieuwe technologie. Veel grote telers zien het potentieel. "De Australische landbouwsector bewijst opnieuw innovatief te zijn. Vaak breidt deze technologie zich uit als de standaard voor telers over de hele wereld", aldus Gurney.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.