Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw project voor ontwikkeling Oekraïense biologische sector

FiBL zet zich in voor de ontwikkeling van de biologische sector in Oekraïne. Het project is onderdeel van GIZ's 'Economic and Employment Promotion Program'. GIZ is een federale onderneming die de Duitse regering ondersteunt in het bereiken van haar doelstellingen op het gebied van internationale samenwerking voor duurzame ontwikkeling.

Het contract werd in oktober 2012 ondertekend. En de eerste coördinerende FiBL-missies vonden plaats in november. Het project loopt tot december 2013 en zal Oekraïne ondersteunen in haar inspanningen om de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen te stimuleren met vernieuwend beleid. Het land gaat voor een regionale aanpak om zo concurrerende regionale ecomieën verder te ontwikkelen.

De component waar FiBL bij betrokken is, is gericht op de ondersteuning van de biologische landbouw in Czernivtsi en Ivano-Frankivsk, evenals Crimea en Poltava. FiBL ondersteunt de samenwerking en zet zich in om de afzet van bio-producten te vergemakkelijken.

Het team van deskundigen bestaat uit Beate Huber, Thomas Bernet en Jiri Urban (allen van FiBL), lokale consultant Alexej Kachkovskyi, Bernd Jansen van EkoConnect en Alexander Koch van Naturland.

Voor meer informatie: Beate Huber, FiBL Switzerland en Thomas Bernet, FiBL Switzerland.

Publicatiedatum: