Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe tool op babadvies.nl geeft advies op maat

Agrobiodiversiteit voor beter rendement agrarisch bedrijf

Door biodiversiteit gericht in te zetten, investeert de agrarische ondernemer in de duurste productiefactor van zijn bedrijf: de bodem. Maar hoe bepaal je welke maatregelen het beste tot hun recht komen op het bedrijf? Op de website vult de ondernemer bedrijfsspecifieke gegevens in en ontvangt hij onafhankelijk biodiversiteitsadvies op maat. De website is vanaf vandaag (13 december 2012) gelanceerd.

Economische overwegingen

Steeds meer agrarische ondernemers beseffen dat grond voor de grondgebonden landbouw de meest kapitaalintensieve productiefactor van hun bedrijf is. Die bepaalt voor 7 tot 10 cent de literprijs van de melk. En juist die grond kampt vaak met problemen als teruglopende bodemvruchtbaarheid en structuur. Door agrobiodiversiteit slim in te zetten op het bedrijf investeert de agrarische ondernemer in de toekomst van zijn bodem. Naast natuurschoon zijn er dus ook duidelijk economische overwegingen om biodiversiteitsmaatregelen te treffen.Advies passend bij bedrijf

Ieder bedrijf is anders. Om ondernemers te ondersteunen in de keuze van maatregelen is de site www.babadvies.nl gelanceerd. Na bedrijfsspecifieke data ingevoerd te hebben, ontvangt de ondernemer een advies op maat. "Dat een advies toegespitst is op de bedrijfsomstandigheden is belangrijk. Want compost, gebruikskruisingen, grasmengsels of grasklaver zijn voor veel bedrijven interessante maatregelen maar zeker niet voor iedereen. Bovendien is het advies onafhankelijk", legt Jan de Wit, senior onderzoeker van het Louis Bolk Instituut uit.

Over Babadvies.nl

Het Louis Bolk Instituut heeft www.babadvies.nl ontwikkeld. De site wordt ondersteund door het project Boeren en Agrobiodiversiteit, een samenwerking van Stichting De Duinboeren, PION, ZLTO Eersel/Veldhoven, ZLTO Bladel en ZLTO. Projectleider is Jan de Wit van het Louis Bolk Instituut.
Publicatiedatum: