Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laat pluriformiteit aan opvattingen binnen de WUR duidelijk zien

Uitspraken Aalt Dijkhuizen aanleiding voor drukbezocht debat op Wageningen UR

In een debat met ruim 250 belangstellenden in het Forum gebouw van Wageningen UR werd gisterenavond (11-12-12) duidelijk dat Wageningen er niet alleen moet zijn voor de grootschalige gangbare landbouw. Sjoerd de Hoop stuurde het volgende verslag in:

"De WUR heeft nauwe banden met de chemische- en voedingsmiddelen industrie waardoor de afstand tussen boer en consument steeds groter wordt. Er zijn echter ook 1 miljard mensen die van 1 dollar per dag moeten leven. Zij wonen op het platteland, ver van de grote steden. Daar zijn kleinschalige landbouwmethoden voor nodig die gebaseerd zijn op 'peasant agriculture': zelfvoorziening in eigen voedsel en low input met bijvoorbeeld biologische landbouw methoden. Ook voor die groep kunnen bedrijfssystemen worden ondersteund, daar willen de studenten graag aan meewerken."

"Aalt Dijkhuizen heeft tijdens de opening van het academisch jaar met zijn eenzijdige visie op de rol van Wageningen UR in de wereldvoedselsituatie, niet alleen bij enkele honderden ontevreden studenten maar ook 25 docenten en hoogleraren het schaamrood op de kaken gebracht. Na de open brief in Trouw waarin 10 hoogleraren zich van zijn verhaal distantieerden hebben zich later nog meer medewerkers aangemeld en dit ondersteunden."

"De organisatie van het Forum-debat was in handen van een groep studenten die zich niet gerepresenteerd voelden door het verhaal van Aalt Dijkhuizen. Zij wilden de pluriformiteit aan opvattingen binnen de WUR laten zien; dat is prima gelukt. De discussie over de pluriforme koers van de WUR zal worden voortgezet. De eerste gelegenheid is op BioVak 2013 waarvoor alle studenten worden uitgenodigd om met de sector nader in gesprek te gaan."
Publicatiedatum: