Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enzymen in bio-voeding: aanvraag indienen bij Commissie

De Europese Commissie wil de algemene wetgeving over enzymen in bio-voeding aanpassen en een positieve lijst van toegestane enzymes opstellen. Om deze positieve lijst op te stellen, moeten bedrijven een aanvraag indienen dat door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) zal geƫvalueerd worden.

Tot nu toe zijn er nog maar een paar dossiers ingediend. De indieningstermijn bleek zeker voor kleine ondernemingen te kort. Vandaar dat de oorspronkelijke termijn van 24 maanden verlengd is naar 42 maanden. Een aanvraag indienen is nog mogelijk tot 11 maart 2015.

BioForum raadt daarom bio-verwerkers aan om bij hun leverancier van enzymen na te vragen of hij al een dossier heeft opgesteld. Enzymen waarvoor geen dossier is ingediend, krijgen geen evaluatie, kunnen niet op de positieve lijst en zullen dus ook niet langer toegelaten zijn in bio-voeding.

Voor meer informatie: Elke Denys

Bron: BioForum 
Publicatiedatum: