Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuur- en landschapswijzer helpt bij vergroenen van het erf

Wilt u uw erf groener inrichten door de aanplant van biologische, streekeigen bomen en struiken? Denk er dan aan dat de winter de beste tijd is om bomen en struiken aan te planten.

Bionext heeft een online Natuur- en landschapswijzer ontwikkeld voor boeren en tuinders die de biodiversiteit op hun bedrijf willen bevorderen. Er staan laagdrempelige maatregelen in die weinig hoeven te kosten en snel effect kunnen sorteren. Bijvoorbeeld tips voor een natuurvriendelijke erfbeplanting.


Natuurvriendelijke erfbeplanting

Een natuurvriendelijke erfbeplanting is een gevarieerde, streekeigen beplanting. Bij de keuze van de beplanting zijn de ligging van uw bedrijf (de streek), de grondsoort en de waterhuishouding van belang. Het verdient de voorkeur om zoveel mogelijk gebruik te maken van inheemse en autochtone bomen en struiken. Een haag van coniferen (een exoot) is weliswaar 'groen' maar draagt weinig bij aan de biodiversiteit. Inheemse bomen en struiken. Klik hier om daar verder over te lezen.

Meet de biodiversiteit op uw bedrijf

De Natuur- en landschapswijzer van Bionext helpt u op weg om de biodiversiteit op uw bedrijf te vergroten. De volgende stap kan zijn om in kaart te brengen hoe uw bedrijf scoort op dit vlak. Oftewel: welke bijdrage u met uw bedrijf levert aan de biodiversiteit. Hiervoor heeft CLM, adviesbureau voor duurzame landbouw,een biodiversiteitsmeetlat ontwikkeld: www.gaiameetlat.nl.

Klik hier
om naar de Natuur- en landschapswijzer te gaan.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: