Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Excellent Shops bieden coeliakiepatiënten een ruime keuze aan glutenvrije producten

Ruim 100 natuurvoedingswinkeliers hebben zich vanaf 1 december aangesloten bij het Schär Excellent Shop concept, een initiatief van Schär, marktleider in glutenvrije producten en groothandel Natudis, onderdeel van Wessanen Benelux, de grootste leverancier van biologische producten in de Benelux. Excellent Shop winkels beschikken over een zeer breed assortiment glutenvrije producten voor mensen met coeliakie, ook wel glutenintolerantie genoemd. Excellent Shop winkeliers bieden coeliakiepatiënten ook deskundige voedingsadviezen en interessante aanbiedingen.

Groeiende patiëntengroep

Emile Boulan, senior Category Manager Doelgroepspecifieke voeding van Natudis licht toe: "Iemand met coeliakie verdraagt absoluut geen gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in onder meer tarwe, rogge en gerst, maar ook in kamut en spelt. Voeding met gluten beschadigt bij deze mensen het slijmvlies van de dunne darm. Wie coeliakie heeft moet een glutenvrij dieet volgen, niet voor even, maar levenslang. Nederland telt naar schatting 160.000 mensen met coeliakie, maar bij slechts 25.000 is tot op heden daadwerkelijk de diagnose coeliakie gesteld. Dit aantal - en daarmee de vraag naar glutenvrije producten en goede verkooppunten - zal naar verwachting de komende jaren fors toenemen."

Excellent Shop

"Verkooppunten die het predicaat Excellent Shop dragen zijn eenvoudig te herkennen aan de Excellent Shop-sticker op het winkelruit", vervolgt Boulan. "De adressen staan ook in de Excellent Shop winkelgids, te vinden op de site van Schär. Deze gids wordt gratis toegestuurd naar iedereen die zich op deze site aanmeldt. In Excellent Shops vind je een uitgebreid assortiment glutenvrije producten, veelal meer dan 100 stuks. Deze staan overzichtelijk bij elkaar in een apart glutenvrij-schap, waarin marktleider in glutenvrije producten Schär vanzelfsprekend een belangrijke plaats inneemt. Iets niet op voorraad? Winkeliers kunnen bij ons altijd per stuk bestellen, speciaal voor klanten met specifieke wensen. Excellent Shop winkeliers leveren service, hebben veel kennis in huis en altijd de nieuwste producten. En hebben regelmatig exclusieve aanbiedingen, zoals deze maand 15% korting op het gehele broodassortiment van Schär."

Specialist

Excellent Shops zijn specialist in glutenvrije producten. Nergens anders heeft de consument zoveel keuze uit glutenvrije producten: brood, pasta, muesli, cornflakes, repen, koek, biscuit, chips en zoutjes, maar ook melen, bakmixen en glutenvrije dranken. Glutenvrije producten zijn geproduceerd op basis van bijvoorbeeld maïs, rijst, teff en boekweit. Stuk voor stuk gegarandeerd zonder gluten en herkenbaar aan het glutenvrij-logo op de verpakking.
Publicatiedatum: