Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BoerWiel's Daughters opent haar deuren in Noord-Limburg

In november hebben de zussen Gerrie (26) en Connie (20) van de Bool een biologische verswinkel geopend op de hoek Gasthuisstraat/Schoolstraat in Venlo/Tegelen. Met paard en wagen, volgeladen met verse groente arriveerden de meiden vanuit het dorp in de stad. Van dinsdag tot en met zaterdag staan deze jonge ondernemers klaar voor hun klanten met allerhande biologische levensmiddelen. Groenten en fruit vormen de boventoon, maar ook voor een volledig aanvullend aanbod biologische producten is de consument bij BoerWiel's Daughters aan het juiste adres.


Nieuw winkelconcept

De zussen kozen ervoor om in het ruime winkelpand uitsluitend versproducten te presenteren; Vrijwel álles wat er op biologisch gebied aan AGF verkrijgbaar is, werd dan ook opgenomen in het assortiment.

Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan zuivel, kaas, vlees- en vleeswaren, brood, vegetarische producten en diepvries. Hiermee mogen ze zich gerust de best gesorteerde bio-verswinkel van Limburg noemen.


Internetwinkel

Klanten die ook willen beschikken over een aanvullend assortiment droge kruidenierswaren, dranken, schoonmaakmiddelen, diervoeders, en specifieke verswaren, kunnen die bestellen via de webwinkel waarin ruim 2.000 artikelen aangeboden worden! Bovendien is vrijwel alles biologisch gecertificeerd. En vandaag besteld betekent morgen al afhalen in de winkel. Ook bezorgen behoort tot de mogelijkheden.Dat de zussen juist voor biologische producten kiezen, is geen verrassing; Hun ouders Wiel en Trudelies runnen al meer dan dertig jaar een biologische tuinderij en boerderijwinkel aan huis in Neer, waar Gerrie en Connie al van jongs af aan volop mee hebben geholpen.

Over de naam van deze nieuwe Noord-Limburgse winkel hoefden de zussen dan ook niet lang na te denken; BoerWiel's Daughters springt namelijk slim in op de naam en faam van hun vader 'BoerWiel'.

Ook het vestigen van de winkel in Venlo/Tegelen ligt voor de hand; Hun grote drijfveer is het om ook de groeiende vraag naar biologische voeding in Noord-Limburg te kunnen bedienen aangezien het biologisch aanbod daar tot heden wel érg beperkt was; Venlo is waarschijnlijk de enige stad in Nederland waar géén natuurvoedingswinkel gevestigd is...

Daarnaast zien Gerrie en Connie dat de consument het regionale karakter van de producten erg waardeert. Om het streekeigene van hun winkel te benadrukken bieden de zussen zo veel mogelijk producten aan van regionale, biologisch werkende ondernemers en natuurlijk ook alles wat rechtstreeks van hun ouders' land af komt. Dat heeft als voordeel dat de producten kraakvers en betaalbaar aangeboden kunnen worden.Een mooi voorbeeld zijn de 'Waoghelskes': Dit zijn broden die door bakkerij Christine in Neer dagelijks vers gebakken worden van de granen tarwe, rogge en spelt die op biologische tuinderij 'de Waog' in Neer zijn geteeld en op de Jacobs-windmolen in Kessel worden gemalen.

En hun toekomstplannen? "BoerWiel heeft nóg een dochter, en er volgen wellicht nog enkele schoondochters", lachen de zussen. "Een mooie basis voor een nieuw Imperium?"

Voor meer informatie:

BoerWiel's Daughters VOF
Schoolstraat 34
5931 PB Tegelen
T. 077-4100038
06 13414173 Gerrie
06 34328058 Connie
www.boerwiels-daughters.nl
www.bioboel.nl
www.boerwiel.nl
Publicatiedatum: