Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-uitgaven per hoofd van de bevolking van 45 tot 53 euro gestegen

In Smakelijk weten, een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek, passeren talloze cijfers over voeding en gezondheid de revue. In hoofdstuk 3 'Supermarkt verdringt speciaalzaak' komt de verkoop van biologische producten aan bod. Daaruit blijkt dat de consument vaker voor biologisch kiest.

Ongeveer 2 procent van de totale bestedingen aan voedingsmiddelen
kwam in 2011 voor rekening van biologische producten, zoals biologische melk en biologisch vlees. Dit is een toename van 17 procent ten opzichte van 2010. Per hoofd van de bevolking stegen de uitgaven van 45 euro tot 53 euro per jaar. Er werden vooral flink meer biologische producten in de supermarkt gekocht.

Bijna de helft van de bestedingen aan biologische voedingsmiddelen kwam in 2011 terecht bij de supermarkt. Dit aandeel is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Een derde van de uitgaven ging naar natuurvoedingswinkels, reformzaken of biologische slagers. Een ander belangrijk verkoopkanaal voor biologische voeding gaat via contract-cateraars. Het betreft voedsel dat verkocht wordt via bedrijfs- en overheidsrestaurants, onderwijs- en zorginstellingen en vliegtuigen.

Klik hier
voor de publicatie Smakelijk weten.

Bron: Smakelijk weten

Publicatiedatum: