Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aandachtspunten Farmers Sector Group vastgelegd

Kurt Sannen, voorzitter van BioForum Vlaanderen, woonde op 14 en 15 november de eerste officiële bijeenkomst van de Farmers Sector Group van IFOAM EU bij. Het was de officiële start is van de sectorgroep boeren binnen IFOAM EU, waar al veel langer een sectorgroep verwerkers actief is. Het was een goede bijeenkomst waarbij de aanwezigen vier aandachtspunten voor de komende jaren vastlegden:

  1. Een visie ontwikkelen op de evolutie van de biologische landbouw en de lastenboeken (zowel de EU-wetgeving als de privélastenboeken)
  2. Gebruik van energie en milieuprestaties voor land- en tuinbouwbedrijven: moet dit op termijn opgenomen worden in de lastenboeken?
  3. Strategie met betrekking tot het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid: afstemmen van verder lobbywerk door IFOAM EU en de leden van IFOAM
  4. Capaciteitsversterking van nationale biologische boerenorganisaties, vooral ook in die landen waar die nu niet bestaan of waar ze zwak zijn.

De volgende bijeenkomst gaat door in Ierland van 23 tot 25 april.

Lidmaatschap van de nieuwe FSG staat open voor alle boerenorganisaties die lid zijn van IFOAM EU. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de IFOAM EU Groep, of met het IFOAM EU bestuurslid van jouw land. Voor Vlaanderen is dat Lieve Vercauteren.

BioForum vertegenwoordigt de Vlaamse biologische sector in de IFOAM EU Group. Meer info.

Bron: BioForum
Publicatiedatum: