Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurwinkel Gouda wint compliment award MVO 2012

Vrijdagmiddag 23 november werden in de raadszaal van het nieuwe stadhuis in Gouda de prijzen uitgereikt aan bedrijven die het beste presteren op het gebied van MVO. De competitie onder Goudse ondernemers, voor de eerste maal gehouden, werd georganiseerd door Stichting Fairtrade en gemeente Gouda, die sinds november 2011 de titel Fairtrade Gemeente mag voeren. Het publiek kon ook haar stem uitbrengen middels een website.


Céline Brugman nam de award in ontvangst

Juryvoorzitter Jan Löwik legde in zijn toespraak nog even uit waar MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) precies voor staat. Hij wees op de drie P's: aandacht voor Profit (winst), People (medewerkers) en Planet (de aarde). Deze drie P's kunnen bedrijven duurzaam maken en een duurzame rol laten spelen in de samenleving. Alleen door winst kunnen ze blijven bestaan, met aandacht voor gemotiveerde medewerkers en vooral met het doel om onze aarde te laten voortbestaan, aldus Löwik.

Van de 14 deelnemende Goudse bedrijven is Ortec winnaar geworden. ORTEC biedt softwareoplossingen en consultancydiensten voor bedrijven en helpt onder andere het transportvervoer van goederen te optimaliseren waarmee CO2-uitstoot wordt teruggebracht.


Het team van Natuurwinkel Gouda

De Natuurwinkel Gouda aan de Lange Groenendaal kreeg als aanmoedigingsprijs 'het Compliment' uitgereikt. De vakjury besloot unaniem dat Natuurwinkel Gouda qua bedrijfsvoering, assortiment, lokale betrokkenheid en sociale karakter en deze award verdiende.

Jaap Warnars, de voorzitter van de Stichting Fair Trade, meldde dat ruim duizend mensen hadden gestemd voor deze wedstrijd. Hij refereerde hierbij ook aan de media-aandacht die de Krant van Gouda aan MVO en Fair Trade had gegeven.
Publicatiedatum: