Duurzaamheid is het centrale thema in de derde feestweek op rij

GooodyFooods Zwolle viert 2-jarig jubileum

GooodyFooods Zwolle bestaat 2 jaar en de jarige winkelformule viert dat gedurende 6 weken met haar klanten. Iedere week staat een ander thema centraal. Deze week (van 3 tot en met 8 december) draait alles om duurzaamheid. De biologische superspeciaalzaak aan de Potgietersingel 1 staat bekend om haar ruime assortiment biologische producten, waar mogelijk fairtrade of Demeter en zoveel mogelijk van dichtbij. Duurzaam ondernemen is echter meer dan het aanbieden van ‘groene’ producten, zoals ondernemer Ger Fleuren deze week het Zwolse publiek laat zien.‘Groen’ assortiment

Ger Fleuren: “Duurzaam ondernemen zit bij ons echt in de genen. Dat zie je dan ook terug in alle mogelijke aspecten van onze bedrijfsvoering. Dat al onze producten minimaal biologisch zijn schreeuwen we niet van de daken, dat is niet meer dan logisch. We hechten ook veel waarde aan eerlijke handel en volgen heel bewust het seizoen, want dan zijn de producten gewoon het lekkerst. Dus bij ons aardbeien in de lente en spruitjes in de winter. We kiezen ook bewust leveranciers uit de regio. Onze verse seizoensgroenten zijn afkomstig van Tuin Salland, een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf gelegen aan de rand van Zwolle. Dus geen verspilling van kostbare kilometers voor transport en minstens zo belangrijk, heerlijk vers en vertrouwd.”

‘Groen’ interieur

Om het milieu te sparen maakt GooodyFooods gebruik van duurzame materialen. Alle winkelmaterialen, zoals de borden boven de schappen, zijn gemaakt van gerecycled kunststof. De GooodyFooods bigshopper is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De werkbladen en de vloer zijn milieuvriendelijk geproduceerd en gemaakt van onder meer spiegels, hars, porselein, glas en as. En de bedrijfskleding is gemaakt van biologisch katoen. En dat alles in de hippe kleurstelling (neen, niet groen, maar) paars en oranje!

‘Groene’ energie
Waar mogelijk werkt GooodyFooods CO2-neutraal. Ger Fleuren illustreert: “We besteden veel aandacht aan energiebesparing en beschikken over een warmte terugwin installatie. Vanzelfsprekend nemen we groene stroom af en maken we gebruik van LED-verlichting. Dankzij sensoren brandt licht alleen daar, waar het nodig is. LED-verlichting in de vriezer heeft als bijkomend voordeel dat ze nauwelijks warmte afgeeft. Hierdoor, maar ook door het afdekken van de koelingen en vriesmeubels en bijvoorbeeld slimme koppelingssystemen besparen we aanzienlijk op energie. In verhouding tot de vorige winkel verbruiken we zelfs bijna de helft minder!”

‘Groene’ campagnes

Ook voor promotionele campagnes zet de winkelformule in op duurzame middelen. Vorig jaar konden klanten sparen voor de Groene Vakantiegids en afgelopen zomer voor 100% biologisch afbreekbaar serviesgoed, duurzaam geproduceerd uit een mix van maïs- en bamboevezel. Folders en schapkaartjes worden standaard gedrukt op FSC-papier. Eigenlijk niet meer dan logisch voor een winkel met duurzaamheid in de genen! 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven