Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project De GezondeSchooltuin erkend door RIVM

Het RIVM, Centrum gezond leven, heeft de GezondeSchooltuin - een 15 centimeter diepe, verticale moestuin - opgenomen in haar i-DATABASE. Tijdens het tuinieren in de GezondeSchooltuin wordt de kennis van de deelnemers en gebruikers op een speelse en informatieve manier verhoogd. De GezondeSchooltuin is door de opzet geschikt voor kinderdagverblijven, scholen, zorginstellingen en voor de eigen achtertuin.

Goede gezondheid

Initiatiefnemer Leon van Rijswijk is enthousiast over het project: "Een moestuin zorgt voor gezonde voeding, brengt gemiddelde lichaamsbeweging en positieve sociale interacties. Maar het belangrijkste is dat de GezondeSchooltuin leuk is om te doen. Groente kweken in je eigen omgeving en er lekker van snoepen, wie wil dat nou niet?"


Een compleet pakket, ideaal voor iedereen

Voor begeleiders en leerkrachten is er informatie beschikbaar over welke planten er in de tuin worden gebruikt, wat je ermee kan doen, hoe ze smaken en hoe ze groeien. "Vanuit het project de GezondeSchooltuin wordt alles geregeld, de zaden, planten, biologische potgrond, watergeefsysteem voor op de eigen tuinslang en professionele begeleiding. Zo is het een totaal pakket waar iedereen aan mee kan doen, dus ook als uw groene vingers nog niet ontwikkeld zijn."

Klik hier voor meer informatie over dit project.
Publicatiedatum: