Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Oprichters hebben grip op Oggu weer teruggekregen"

Bio-frisdrankmerk Oggu komt in 2013 terug op de Europese markt

Tholen – Ondanks het grote succes is afgelopen zomer de Organic Beverages Group BV, de holdingmaatschappij van het Amsterdamse bio-frisdrankmerk Oggu, failliet verklaard. Oprichters Leonard Freeke en Zeger van Hövell tot Westerflier hebben sindsdien niet stilgezeten. "We hebben weer grip teruggekregen op Oggu en hopen over enkele maanden, nadat we onze nieuwe en verbeterde recepturen hebben getest, de productie weer op te starten", vertelt Leonard vanuit het Oggu-kantoor.
 
Als het aan Leonard ligt zullen de 100% biologische frisdranken in de toekomst niet alleen binnen Europa verkrijgbaar zijn. Hij ziet ook kansen in de Verenigde Staten. "Ik ben er echt van overtuigd dat er behoefte is aan onze bio-frisdrank op de Amerikaanse markt. Zeker wanneer onze verbeterde recepturen het daglicht gaan zien." De stap richting de VS was eerder dit jaar aanleiding voor een interne verdeeldheid die later geleid heeft tot het faillissement. De ene helft van de investeerders wilde naar de VS, de andere helft wilde zich alleen op Nederland focussen.
 
Afgelopen augustus gaf Leonard al aan dat hij druk bezig was met de reorganisatie, samen met het gehele Oggu-team dat vanaf de oprichting bij het frisdrankmerk betrokken is geweest. Dit lijkt nu dus zijn vruchten af te gaan werpen.
 
Voor meer informatie:

Leonard Freeke, leonard@freeke.com