Duitsland: BNN ziet bio-omzet met 6,5% stijgen

De natuurvoedingsmarkt in Duitsland groeit sneller dan de algehele economie. Dit blijkt uit cijfers van BNN (Bundesverband Naturkost Naturwaren). De totale omzet van de bij BNN aangesloten bio-bedrijven bedroeg in de eerste drie kwartalen van 2012 met 6,5 procent tot 833,9 miljoen euro. De groei was in de eerste twee kwartalen van 2012 nog gelijk aan vorig jaar, maar de verkopen stegen van juli tot september 2012 met ongeveer 10 procent.

De omzet van de versdivisie steeg met 6,1 procent en de omzet van de droge kruidenierswaren steeg met 7,2 procent tot in totaal 302,1 miljoen euro. In alle maanden was een positieve ontwikkeling te zien. Vooral in juli steeg de omzet aanzienlijk, met 13,7 procent.

Uit vergelijking van de resultaten voor elk kwartaal in 2012 vergeleken met het vorige jaar blijkt dat er een vrij uniforme structuur in de omzetontwikkeling zit.

Bron: BNN-Nachrichten via Bio-Markt.Info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.