Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
IFOAM EU Group:

"EU mag niet besparen ten koste van duurzame landbouw"

De IFOAM EU Group heeft zich in een persbericht uitgesproken tegen het voorstel van Hermann van Rompuy om tussen 2014 en 2020 geld te besparen op plattelandsontwikkeling en de vergroening van de landbouw. Op die manier wil hij besparen op het EU-landbouwbudget. Biologische boeren die tijdens de bespreking in Brussel aanwezig waren, onderstrepen dat een sterk fonds voor plattelandsontwikkeling een belangrijke rol speelt bij het aanpakken van belangrijk sociaal-economische- en milieuprioriteiten en niet het slachtoffer van ernstige bezuinigingen mag worden.

"Integratie van duurzame resultaten in het GLB is cruciaal voor de toekomst van onze plattelandseconomieƫn. Voldoende financiƫle middelen is de sleutel tot het bereiken van dit doel. De maatregelen voor plattelandsontwikkeling die gericht zijn op het milieu en het bevorderen van de uitbreiding van de biologische voeding en landbouwsystemen hebben het potentieel om te zorgen voor meer duurzaamheid. Dit door gezonde voeding te bieden, de werkgelegenheid te verhogen en de positieve rol in milieubeheer" reageert vice-voorzitter van IFOAM EU Group Thomas Fertl.

"We roepen de EU-staatshoofden op om onze zorgen harte te nemen en deze fout te herstellen", voegt Jan Plagge (Bioland) toe. 
Publicatiedatum: