Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Besloten om korter contact te houden met collega's"

Amaryllissen gaan erg hard bij Cuppen

Tholen - Hans en Mariet Cuppen hebben het weer erg druk met de biologische Amaryllissen. Sinds twee weken zijn er weer amaryllissen op pot (rood en wit) verkrijgbaar bij de maatschap. "De biobolamaryllissen gaan erg hard. Tien dagen geleden werden ze nog heel mondjesmaat gekocht, maar vorige week zijn er zoveel weggegaan dat we er nu niet zoveel meer beschikbaar zijn", geeft Hans aan.

De amaryllissen zijn in Nederland verkrijgbaar via Estafette en worden in het buitenland verkocht door Zann, Coesfeld en peter van Leendert. Voor Hans en Mariet is het lastig inschatten hoeveel bollen er afgenomen gaan worden. "Het is zonde dat we nu misschien nee moeten gaan verkopen, maar vorig jaar hebben we op een gegeven moment bollen bijgeplant die we later terug de grond in moesten doen. Nu de verkoop zo goed gaat overweeg ik wel serieus om volgend jaar toch wat meer aan te planten."Maatschap Cuppen-Cuppen handelt veel met het buitenland. Vorig jaar is bijvoorbeeld een proef gedaan met droge bollen bij Coop in Zwitserland. Dit bleek een succes, waardoor besloten is om ook dit jaar droge bollen aan hen te leveren. "We hebben er nu al meer verkocht dan vorig jaar."

Snij-amaryllissen biedt Hans nog maar mondjesmaat aan. "We vinden het heel jammer, maar hier zijn we mee gestopt. We hebben tien jaar geïnvesteerd in de snijbloemen, maar kregen het uiteindelijk echt niet van de grond. Deze beslissing is vooral het gevolg van afzetproblemen. De klanten vonden de bloemen erg mooi en wilden deze wel komen, maar de afzet en logistiek vormde een probleem."


Hans en Mariet

Samenwerking

Hans ziet wel iets in een meer intensieve samenwerking tussen biologische bloemen- en bloembollentelers. Twee weken geleden heeft er overleg plaatsgevonden tussen Nederlandse, Zwitserse en Duitse collega's. "We hebben rond de tafel gezeten en er is besloten dat het verstandig is om onderling wat korter contact te gaan houden, zodat iedereen van elkaar weet wat ze nog hebben. Dit is een kleine wereld en daar moeten we beter gebruik van maken."

Voor meer informatie:

Hans Cuppen
Maatschap Cuppen-Cuppen Horst
Meterikseweg 124
5961 CZ Horst
077 3985383
06 20997721
hans.cuppen@kpnmail.nl
www.biobloemcuppen.nl