Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioFairVerein wil nog transparanter worden

De BioFairVerein gaat haar eerlijkheidscriteria en proefconcept nog verder testen. Meer transparantie is het doel. De BioFairVerein had onder meer haar leden uitgenodigd voor een tweedaagse workshop om te bespreken hoe de eerlijkheidscriteria verduidelijkt kunnen worden en transparanter kunnen worden naar de buitenwereld.

"Wij hebben de afgelopen drie jaar ervaring opgebouwd met de Fair-certificering. Het is nu dus tijd om de criteria aan een test te onderwerpen", vertellen de directeuren van de BioFairVereins: Siegfried Schedel en Jan-Peter Bauck. Een belangrijke impuls voor het debat over eerlijke criteria kwam van buitenaf. Professor Faltin beschreef de in 1985 geïnitieerde 'Teekampagne' rondom biologische Darjeeling thee. "Voor ons is de lezing een aanmoediging om onze criteria nog transparanter te maken. We hoeven niet perfect te zijn, maar we moeten laten zien dat we op de goede weg zijn."

Bron: Gabot.de

Publicatiedatum: