Ilona van Ree trotse winnaar titel Beste biologische slagerij van het Jaar
De onderneemster is het slagersvak ingerold. Op haar zeventiende kwam ze te werken op de vleesafdeling van een supermarkt. Van daaruit is ze de slagersopleiding gaan doen. Het was Ilona's grote wens om zelf een slagerij te runnen. Dit nadat ze al de nodige ervaring opgebouwd had bij De Groene Weg Arnhem en later bij de Keurslager in Ede. "Ik heb bewust de stap naar De Groene Weg gemaakt. Ik stond niet meer achter het massaconcept van de Keurslager."
Het hele team van slagerij De Groene Weg Ilona van Ree was aanwezig bij de uitreiking.
Na tien jaar gewerkt te hebben bij De Groene Weg Arnhem is Ilona samen met de toenmalige formulemanager Frans Witteveen rond gaan kijken. "We vonden hier in Deventer een mooi pand waarin ik voor mezelf aan de slag kon gaan."
Ilona geeft aan dat ze zoveel mogelijk producten zelf maakt. "Wat ik kan, maak ik ook zelf." De specialiteiten van De Groene Weg Deventer zijn onder meer het Deventers Metworstje (een metworstje geheel van rundvlees met rode wijn, knoflook en kruiden) en Boeuf de lavande (luchtgedroogd rundvlees met een vleugje lavendel).
Ilona
Momenteel is de Ilona bij De Groene Weg Deventer de enige slager met slagersopleiding, wat het bedrijf volgens de jury erg kwetsbaar maakt. Ilona neemt deze opmerking met een korreltje zout. "Ik zie dit niet echt als een groot risico. Als ik ziek ben zal er vast wel iemand anders van De Groene Weg komen helpen."
Op 25 november houdt De Groene Weg Deventer van 11:00 uur tot 17:00 uur open huis. Er zal een uitbeendemonstratie zijn met een half lam en een half varken. Ook staat er een plaatselijke ondernemer met biologisch brood en kunnen de klanten die dag bij de slagerij ook terecht voor onder meer noten, wijn en kaas.
Voor meer informatie:
Ilona van Ree
Slagerij De Groene Weg Ilona van Ree
Smedenstraat 118
7411 RJ Deventer
0570 619090
[email protected]
www.degroeneweg.nl