Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doelstelling van 20% CO2-reductie behaald:

Vroegop-Windig ontvangt de Lean and Green Star

Vroegop-Windig heeft op donderdag 8 november jongstleden de Lean and Green Star van Connekt in ontvangst mogen nemen. De groothandel in AGF en logistiek dienstverlener heeft haar doelstelling om in 2012 de CO2-uitstoot met 20% te reduceren gehaald. Samenwerking in de keten, nieuwe klanten en aanvullende goederenstromen bij bestaande klanten zijn concrete maatregelen die ervoor gezorgd hebben dat Vroegop-Windig deze doelstelling ruimschoots (met 23%) en binnen de gestelde periode heeft behaald.

Bram Vroegop, directeur van Vroegop-Windig, ontving de 'Lean and Green Star' van Nico Anten, managing director Connekt, twee jaar na het in ontvangst nemen van de Lean and Green Award. "Al jaren is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Om ons transport zo duurzaam mogelijk te maken, hebben wij de handen ineen geslagen met logistieke dienstverleners Kivits en Netko. Gezamenlijk hebben we de routes zo optimaal mogelijk ingedeeld. Hierdoor zijn de transportkilometers en diesel aanzienlijk gereduceerd en kregen wij meer ritten in onze eigen regio zodat wij meer stops per route konden uitvoeren en de beladingsgraad konden verhogen. Ook bij onze klanten speelt duurzaamheid een steeds grotere rol en dus zijn zij zeer bereid om mee te werken aan duurzaam transport. Zo hebben we de leverfrequenties opnieuw ingericht en leveren we meer containers in één keer bij klanten af, waardoor de CO2-uitstoot per container afneemt. Onze klanten Detailresult Groep en La Place hebben ons met name zeer sterk gesteund in het realiseren van onze doelen", aldus Bram Vroegop.De ambitie van Vroegop-Windig stopt niet na het halen van de eerder gestelde doelstellingen. "Zowel vanuit MVO-beleid als vanuit bedrijfsmatig oogpunt blijven wij sturen op duurzaamheidsfactoren. Het behalen van de Lean and Green Star zien wij als een aanmoediging tot het zeer actief blijven meedraaien in het Lean and Green traject", aldus een zeer tevreden Bram Vroegop.

Het stimuleringsprogramma 'Lean and Green' is een uitvloeisel van het innovatieprogramma 'Duurzame logistiek'. Het stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparing opleveren, maar gelijktijdig ook milieubelasting reduceren. Connekt hanteert nu naast het Award- ook een sterrensysteem. Met het Lean and Green Star programma kunnen bedrijven zich nog verder onderscheiden binnen het Lean and Green programma.
Publicatiedatum: