Urgentie van duurzaamheid lijkt nog niet te leven bij CEO´s

Werknemers zien slechts een twijfelachtige toewijding van hun CEO aan duurzaamheid. Als je het aan de CEO zelf vraagt is hij natuurlijk duurzaam, maar wat denken werknemers dat hun baas daadwerkelijk bereikt? Dat vroeg het Britse onderzoeksbureau Verdantix aan hooggeplaatste werknemers in grote ondernemingen.

Daaruit blijkt dat de urgentie van duurzaamheid nog niet lijkt te leven bij CEO's. Slechts een vijfde van de ondervraagden krijgt de indruk dat de CEO nu al de financiële vruchten plukt van een duurzaam beleid. Ruim twee derde denkt echter dat hun baas duurzaamheid ziet als iets voor de middellange of lange termijn.

Een kleine groep van 12 procent van de CEO's lijkt helemaal niet te weten wat het aan moet met duurzaamheid. De werknemers denken dat hun CEO net als andere ondernemingen wel iets willen doen met het thema, maar dat deze alleen nog niet zo goed weet wat dat voor hen betekent.

Duurzaamheid heeft structurele positie

De CEO's die wél waarde hechten aan duurzaamheid lijken dat te doen vanwege redenen zoals energiebesparing en het veilig stellen van de toevoer van grondstoffen.

Is de aandacht voor duurzaamheid op C-level nog twijfelachtig, in overige lagen van ondernemingen heeft duurzaamheid wél een structurele positie verworden. Van de ondervraagden blijkt dat 95 procent van de bedrijven over een duurzaam beleidsteam beschikt. Van die teams bestaat 46 procent uit meer dan vijf personen en 57 procent daarvan rapporteert direct aan hun CEO.

Bron: Enviromentalleader via Duurzaam Bedrijfsleven

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven