Alnatura doet volgens medewerkers aan 'moderne slavernij'

Medewerkers van de Duitse bio-supermarktketen Alnatura klagen over 'moderne slavernij'. Het hoofdkantoor is geschrokken: daar waren ze in de veronderstelling dat alles in de filialen helemaal op rolletjes liep.

Het schijnt dat de medewerkers van Alnatura niet altijd even goed behandeld worden. "We betreuren de instelling van Alnatura", zo staat te lezen in een open brief van de medewerkers. Collega's zouden moeten werken tegen enorm lage lonen en contractueel gegarandeerde overeenkomsten als een vrije zaterdag per maand zouden niet nagekomen worden. En salarisverhogingen zouden bepaald worden op basis van sympathie. En het schijnt dat wantrouwen en wrok onder elkaar de werksfeer verziekt. "Moderne slavernij heeft de overhand genomen bij Alnatura", zo klagen de medewerkers.Woordvoerder Stefanie Neumann geeft aan dat Alnatura geschrokken is van de beschuldigingen en dat men op het hoofdkantoor niks wist van de vermeende kwalijke praktijken. Ze nemen de beschuldigingen zeer serieus en dat de betrokken managers aangesproken zullen worden.

Het lijkt vreemd dat er klachten zijn over bijvoorbeeld het salaris. Alnatura betaalt ten minste het minimale retailtarief van de betreffende provincie. Stagiairs zouden zelfs 200 euro meer krijgen dan in het 'Tarifvertrag' vastgesteld is.

Bron: Frankfurter Rundschau

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven