Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alnatura doet volgens medewerkers aan 'moderne slavernij'

Medewerkers van de Duitse bio-supermarktketen Alnatura klagen over 'moderne slavernij'. Het hoofdkantoor is geschrokken: daar waren ze in de veronderstelling dat alles in de filialen helemaal op rolletjes liep.

Het schijnt dat de medewerkers van Alnatura niet altijd even goed behandeld worden. "We betreuren de instelling van Alnatura", zo staat te lezen in een open brief van de medewerkers. Collega's zouden moeten werken tegen enorm lage lonen en contractueel gegarandeerde overeenkomsten als een vrije zaterdag per maand zouden niet nagekomen worden. En salarisverhogingen zouden bepaald worden op basis van sympathie. En het schijnt dat wantrouwen en wrok onder elkaar de werksfeer verziekt. "Moderne slavernij heeft de overhand genomen bij Alnatura", zo klagen de medewerkers.Woordvoerder Stefanie Neumann geeft aan dat Alnatura geschrokken is van de beschuldigingen en dat men op het hoofdkantoor niks wist van de vermeende kwalijke praktijken. Ze nemen de beschuldigingen zeer serieus en dat de betrokken managers aangesproken zullen worden.

Het lijkt vreemd dat er klachten zijn over bijvoorbeeld het salaris. Alnatura betaalt ten minste het minimale retailtarief van de betreffende provincie. Stagiairs zouden zelfs 200 euro meer krijgen dan in het 'Tarifvertrag' vastgesteld is.

Bron: Frankfurter Rundschau
Publicatiedatum: