Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ZLTO gaat groot deel van het personeel ontslaan

De boerenorganisatie ZLTO gaat een derde van haar personeel ontslaan. Momenteel werken er 186 mensen bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Het personeel is maandag 5 november ingelicht.

De reden voor de ontslagen is dat de inkomsten van de organisatie tegenvallen. En dat komt weer omdat er steeds minder leden zijn, dus er komt ook minder contributie binnen.

Geen inkomsten van VION

Een ZLTO-woordvoerder legde uit dat twee van in totaal veertien participaties waar de boerenorganisatie aan deelneemt verlies lijden. De belangrijkste is vleesverwerker VION waar de resultaten tegenvallen. Aandeelhouder ZLTO verwacht de komende jaren geen uitkering van VION, aldus de zegsman.

De ZLTO gaat binnenkort een nieuw bussinessplan presenteren. "De ZLTO gelooft meer dan ooit dat ondernemers in de groene ruimte een sleutelrol hebben in de voedselvoorziening, de vergroening van de economie, de gezondheid van mens, dier en omgeving, de leefbaarheid van het buitengebied en een duurzame toekomst van ons land", aldus algemeen directeur Elies Lemkes-Straver van de organisatie.

'Harde klap voor medewerkers'

Het nieuws is maandagmiddag medegedeeld aan de werknemers van ZLTO. "Een harde klap voor de meesten. Dat het minder ging, hing al langer in de lucht", laat Maarten Leseman van ZLTO aan Omroep Brabant weten.

Welke banen er precies gaan verdwijnen is nog niet duidelijk. "We gaan schrappen in het management en het secretariaat. Maar in alle beroepsgroepen wordt geminderd. De ontslagen staat gepland voor 2013. In de zomer hopen we meer uitsluitsel te geven."

Bron: Omroep Brabant
Publicatiedatum: