Kale mannen worden als meer dominant gezien

Mannen met een kaalgeschoren hoofd worden gezien als meer dominant, zelfverzekerd en mannelijker dan mannen met haar. Dit blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd is in het tijdschrift 'Social Psychological and Personality Science'. Een geschoren hoofd maakt de man volgens het onderzoek wel minder aantrekkelijk, zo meldt onderzoeker Albert Mannes, docent aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania. Hij raadt het dan ook af om het scheermes op te pakken, tenzij de man van nature al kaal wordt.

De onderzoeker - die zelf ook zijn haar heeft afgeschoren (zie foto) - heeft aan de proefpersonen foto's laten zien van mannen met haar en foto's van dezelfde mannen bij wie het haar digitaal verwijderd was op de foto.

Uit de studie blijkt dat mannen met een geschoren hoofd hoger scoorden op dominantie, mannelijkheid, leeftijd, lengte, fysieke kracht en vertrouwen.

Bron: CBS News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.