Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wessanen neemt bedrijfsstructuur onder de loep

Wessanen heeft in het derde kwartaal van 2012 een hogere omzet geboekt. Via een persbericht werd deze reactie van directeur Piet Hein Merckens verspreid: "De markt voor biologisch voedsel in Europa blijft gunstig. Het groeipotentieel is ook belangrijk en duurzaam. Steeds meer consumenten waarderen de rijke smaak en duurzame productiemethoden van biologische voeding. Ook de verhoogde beschikbaarheid heeft bijgedragen aan de groei, de consumptie per hoofd van de bevolking is desondanks nog steeds te laag."

"Tegelijkertijd zien wij verminderd consumentenvertrouwen en de daarmee samenhangende vermindering van de uitgaven als gevolg van gematigde Europese economie├źn die een negatieve invloed op onze activiteiten in verschillende mate."

"Onze prestaties in het supermarktkanaal in het derde kwartaal zijn in lijn met de voorgaande kwartalen en dit bevestigt dat we op de goede weg zijn. Ontwikkelingen in de gezondheidswinkels zijn teleurstellend, hoewel er verscheiden verbeteringen zichtbaar zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor onze Duitse merken en we zien positieve omzetontwikkelingen in onze Nederlandse formulewinkels en het aantal klanten bij onze Franse groeit."

"We blijven ons inzetten voor de uitvoering van onze strategische agenda. Zoals eerder aangekondigd hebben we ook maatregelen doorgevoerd waarmee de operationele kosten op korte termijn omlaag kunnen. Ook bekijken we nu op een meer structurele basis de bedrijfsstructuur en de uitgaven."

"Deze beoordeling is in volle gang en we zijn van plan om eind november de conclusies te gaan delen. We willen de complexiteit verminderen, alles beter stroomlijnen en stappen maken om de snelheid richting de markt en in de besluitvorming te verbeteren. Hierdoor zullen aanzienlijke kostenbesparingen worden bereikt. Uiteindelijk willen we naar een slanker, fitter en winstgevend bedrijf en een geweldige plek om te werken voor iedereen die biologisch, duurzaam en gezond voedsel omarmt."
Publicatiedatum: