Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avonddeel open voor extern geïnteresseerd publiek

Jubileumcongres BD--vereniging: 8 november in de Rode Hoed (Amsterdam)

Al driekwart eeuw is de bio-dynamische landbouw de voortrekker van tal van vernieuwingen in de landbouw- en voedselketen. Op een jubileumcongres ter gelegenheid van 75 jaar BD-vereniging wordt in een middagprogramma voor de sector en een publiek avondprogramma gekeken wat de bio-dynamische landbouw heeft bereikt en wat de uitdagingen zijn voor de toekomst. Wat is de bron van deze levende landbouwcultuur? Hoe actueel en urgent is haar bijdrage in de context van de ecologische, economische en sociale crisis die we als samenleving doormaken?

Sprekers zijn onder andere Volkert Engelsman (directeur Eosta), Eric Goewie (Emeritus professor Ecologische landbouw van de Wageningen Universiteit), Jan Schrijver (bio-dynamisch boer), Machteld Huber (arts en onderzoeker van het Louis Bolk Instituut), Kees Zoeteman (hoogleraar duurzaamheid aan de Universiteit van Tilburg). Zij geven hun visie op de bredere betekenis en waarde van de bio-dynamische landbouw in de context van de grote maatschappelijke vraagstukken waarmee de samenleving momenteel worstelt.

De combinatie van landbouw en zorg, groente-abonnementsystemen, het werken vanuit diereigen gedrag en zeer laag antibioticagebruik, het sluiten van kringlopen van mest en voer, het zijn allemaal elementen die ontsproten zijn uit het werk van pionierende biodynamische boeren en handelaren. Ook de biologische landbouw is grotendeels voortgekomen en schatplichtig aan de BD-landbouw.

Naast presentaties is er volop ruimte voor discussie en zal door de voorzitter van de BD vereniging Albert de Vries een inleiding worden gegeven op de boekpresentatie 'De aarde zal weer vruchtbaar zijn' geschreven door Ellen Winkel over 75 jaar BD landbouw in Nederland.

Het jubileumcongres wordt georganiseerd door Stichting Demeter (keurmerkhouder ) en de BD-vereniging in samenwerking met de Antroposofische Vereniging. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Land & Co, EkoPlaza, Wessanen Benelux, BD Totaal en Triodos Bank

Er is een middagdeel voor direct betrokkenen en een publiek avonddeel van 20:00 uur tot 22:00 uur, dat ook open is voor extern geïnteresseerd publiek (entree 10 euro).

Voor programma en inschrijvingen; www.stichtingdemeter.nl.

Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek, [email protected], 0620731016 of Loes van Loenen, [email protected], 06 50525913
Publicatiedatum: