Gehele wijnmaakproces in eigen beheer

Even voorstellen: Bodegas Mureda, grootste bio-wijnproducent ter wereld

Bodegas Mureda ligt vlakbij Valdepeñas in La Mancha en is met ruim 1.200 hectare aan biologisch gecertificeerde wijngaarden de grootste biologische wijnproducent ter wereld.

De reacties op de Mureda wijnen zijn hartverwarmend en overweldigend en een absolute aanwinst voor iedereen die gaat voor de beste biologische wijnen tegen de meest eerlijke prijzen. Wereldwijd winnen de wijnen vele awards. Robert Parker waardeert een aantal wijnen met 86 en 87 punten. Harold Hamersma is ook zeer te spreken over de wijnen en geeft een gemiddelde score van 8 punten in zijn Grote Hamersma 2013. Zie www.mureda.nl voor alle verdiende awards.
 


De Mureda wijnen zijn dubbel biologisch gecertificeerd, in Spanje door 'CAAE Agricultura Ecológica' en in Duitsland door 'Bio-Siegel'. De gestelde eisen zijn vergelijkbaar met die van het Nederlandse EKO-keurmerk. Ze voldoen beide aan de eisen in de EU-verordening voor biologische productiemethoden. Vanaf de 2012 oogst zal op alle wijnen het groene EU-logo voor biologische landbouw staan. Dit is het Europees keurmerk voor biologisch geteelde producten. De wijnen zijn ook geschikt voor veganisten.

Het gehele landgoed van 11.000 hectare groot, dat Bodegas Mureda bezit, is 100% biologisch gecertificeerd. Naast de ruim 1.200 hectare aan biologische wijngaarden vind je op het Mureda landgoed ook biologisch gecertificeerde olijfboomgaarden en graanvelden, omgeven door meertjes, bossen, bergen, valleien en rivieren. Omdat het hele landgoed biologisch gecertificeerd is, kan Mureda de risico's van kruisbesmetting vrijwel geheel uitsluiten. Het landgoed wordt met alle respect voor de natuur behandeld. Alle zorg en aandacht voor wijn, wijngaard en milieu garandeert de kwaliteit van de wijnen en dat proef je.Doordat alles in eigen beheer plaatsvindt kunnen ze het gehele proces van wijnmaken, van wijngaard tot in de fles, volledig controleren. De Bodega is ingericht voor zowel grote als kleine vinificatie en botteling vindt plaats na bestelling. Zo wordt de kwaliteit en frisheid van de wijnen optimaal gehandhaafd.
Bodegas Mureda is ontstaan uit een joint venture van de twee grootste wijngaardbezitters van Spanje, Juan Madrid and Felix Sobrino.Juan Madrid werd verkozen tot beste vinoloog van Spanje.Bodegas Mureda is vernoemd naar de knappe Moorse prinses Mureda, die leefde in de 16e eeuw. Toen de Katholieke Kerk in 1502 alle moslims verbande bleef de prinses onder bescherming van een ridder al die tijd ondergedoken voor de kerk. Het huis waarin zij ondergedoken zat werd naar haar vernoemd en staat sindsdien bekend als La Casa de Mureda (het huis van Mureda). La Casa de Mureda staat op het landgoed van Bodegas Mureda.

Consumentenprijzen:

Basisserie 3,95 euro tot 4,95 euro
Single Varietals 4,95 euro tot 5,95 euro
Mousserend 9,95 euro tot 12,95 euro

Kijk voor meer informatie op www.mureda.nl of neem contact op via email: info@mureda.nl of bel Karel Geers 06 27167564.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven