Nieuw bij Wine & Spirits: Antonio Sanz Sauvignon Blanc 2012

Sinds kort heeft Wine & Spirits van Antonio Sanz ook een Sauvignon Blanc in het assortiment. Na het succes van de Antonio Sanz Verdejo, die recentelijk nog een 9 als rapportcijfer kreeg in De Grote Hamersma 2013, is er nu ook een Sauvignon Blanc.

Ook deze wijn wordt gemaakt van 100% biologische gecertificeerde druiven uit de D.O. Rueda. De wijn wordt gekenmerkt door een frisse geur van tropisch fruit en citrusfruit met een vleugje kruidigheid. In de smaak is de wijn fruitig met frisse zuren. Heerlijk als aperitief of met diverse visgerechten.

Antonio Sanz staat bekend als de motor achter het wijngebied Rueda in Noord-Spanje. Een dynamische wijnmaker en visionair. Hij richtte in 1976, als vierde generatie van de wijnbouwersfamilie Sanz, zijn eigen bodega op. Dat was zeven jaar voordat de D.O. Rueda ontstond. De oude bodega van de familie, in het dorpje La Seca, werd verkocht aan de Spaanse Wijnclub Vinoselecci├│n. Antonio voorzag een grote toekomst voor de Verdejo druif. In bijna alle opzichten is Antonio Sanz verantwoordelijk geweest voor de groei in kwaliteit van Rueda. De Verdejo kent hij als geen ander. Zijn 'Fermentado en Barrica' was de eerste op de markt. Hij experimenteert met het opbinden van de Verdejo-stokken, oogstmachines, 's nachts oogsten, maar ook met zoete wijnen, edele rotting, mousserende wijnen, en dat alles met 100% Verdejo druiven. Hij is ook de man achter de aromatische, fruitige stijl wijnen, waarmee Rueda tegenwoordig geassocieerd wordt.Een aantal jaar geleden verkocht hij zijn bedrijf Palacio de Bornos aan een groot bankbedrijf en startten zijn kinderen een nieuw wijnbedrijf Sitios de Bodega, de eerste biologisch gecertificeerde Rueda. Vader heeft echter nog een 50-tal hectare wijngaarden in zijn bezit welke, na een aantal jaren in conversie (omschakeling naar gecertificeerd biologisch), nu de druiven leveren van zijn wijnen.

Zoon Richard assisteert hem met de vinificatie, zoon Marco helpt hem in de wijngaard en dochter Alejandra helpt haar vader met de verkoop en marketing.

Voor meer informatie: info@winespirits.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven