Sinds kort heeft Wine & Spirits van Antonio Sanz ook een Sauvignon Blanc in het assortiment. Na het succes van de Antonio Sanz Verdejo, die recentelijk nog een 9 als rapportcijfer kreeg in De Grote Hamersma 2013, is er nu ook een Sauvignon Blanc.
Ook deze wijn wordt gemaakt van 100% biologische gecertificeerde druiven uit de D.O. Rueda. De wijn wordt gekenmerkt door een frisse geur van tropisch fruit en citrusfruit met een vleugje kruidigheid. In de smaak is de wijn fruitig met frisse zuren. Heerlijk als aperitief of met diverse visgerechten.
Antonio Sanz staat bekend als de motor achter het wijngebied Rueda in Noord-Spanje. Een dynamische wijnmaker en visionair. Hij richtte in 1976, als vierde generatie van de wijnbouwersfamilie Sanz, zijn eigen bodega op. Dat was zeven jaar voordat de D.O. Rueda ontstond. De oude bodega van de familie, in het dorpje La Seca, werd verkocht aan de Spaanse Wijnclub Vinoselección. Antonio voorzag een grote toekomst voor de Verdejo druif. In bijna alle opzichten is Antonio Sanz verantwoordelijk geweest voor de groei in kwaliteit van Rueda. De Verdejo kent hij als geen ander. Zijn 'Fermentado en Barrica' was de eerste op de markt. Hij experimenteert met het opbinden van de Verdejo-stokken, oogstmachines, 's nachts oogsten, maar ook met zoete wijnen, edele rotting, mousserende wijnen, en dat alles met 100% Verdejo druiven. Hij is ook de man achter de aromatische, fruitige stijl wijnen, waarmee Rueda tegenwoordig geassocieerd wordt.
Een aantal jaar geleden verkocht hij zijn bedrijf Palacio de Bornos aan een groot bankbedrijf en startten zijn kinderen een nieuw wijnbedrijf Sitios de Bodega, de eerste biologisch gecertificeerde Rueda. Vader heeft echter nog een 50-tal hectare wijngaarden in zijn bezit welke, na een aantal jaren in conversie (omschakeling naar gecertificeerd biologisch), nu de druiven leveren van zijn wijnen.
Zoon Richard assisteert hem met de vinificatie, zoon Marco helpt hem in de wijngaard en dochter Alejandra helpt haar vader met de verkoop en marketing.
Voor meer informatie: info@winespirits.nl

Abonneren
Vacatures
- Boxmedewerker
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'
- 2022-03-21 Molenhof Talks ontving Camille Depuydt van 'Pajottenlander'
- 2022-03-18 Bio-softdrink Razzle maakt de stap naar Nederland
- 2022-03-16 Drie nieuwe zomerbieren
- 2022-03-15 Nieuw Lokale Helden bier van Gulpener: Oertarwe Blond