Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
31 oktober bij BioTrio

Verkenning kleinschalige varkensmestopslag bij akkerbouwbedrijven

Biologische landbouw werkt zoveel mogelijk in kringlopen. Biologische mest hoort op biologische grond. Dat geldt ook voor biologische varkensmest. De aansluiting tussen de vraag van de akkerbouwer en het aanbod van de varkenshouder kan echter nog flink verbeterd worden.

Op initiatief van de ketengroepen Varkensvlees en Akkerbouw/vollegrondsgroenten organiseert Bionext daarom een werkatelier. Daarin wordt samen met ondernemers onderzocht of kleinschalige mestopslag van varkensmest op het akkerbouwbedrijf voor middelgrote en grote akkerbouwbedrijven een oplossing kan vormen, en aan welke voorwaarden zo'n opslag moet voldoen.

Het eerste werkatelier vindt plaats op 31 oktober van 14:00-17:00 uur op het akkerbouwbedrijf BioTrio in Zuidwest-Brabant. Deze bijeenkomst is bedoeld voor een kleine groep van zo'n 4 varkenshouders en 4 akkerbouwers die serieus mogelijkheden willen verkennen voor kleinschalige mestopslag van varkensdrijfmest op het akkerbouwbedrijf. Hebt u vragen of wilt u zich nog aanmelden, dan kan dat bij Marian Blom: [email protected].

Als er meer belangstelling is dan er plek is, kijken we of we een tweede bijeenkomst kunnen organiseren. De kennis en de idee├źn die in de bijeenkomst worden ontwikkeld worden via Bionext verspreid.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: