Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijzondere streekproducten van GIJS nu via Streekbox.nl ook direct bij mensen thuis

Verse groenten, vlees, brood, eieren en zuivel; Streekbox levert sinds maart elke week eerlijke en zorgvuldig geselecteerde producten van kleine ambachtelijke boeren uit het Groene Hart rechtstreeks bij de mensen thuis af. Vanaf heden wordt het assortiment van Streekbox.nl verder uitgebreid met de bijzondere lekkernijen van GIJS streekproducten.

Samenwerking

Door de samenwerking tussen Streekbox en StreekSelecties (de organisatie achter GIJS streekproducten) kunnen nu ook andere bijzondere streekproducten zoals bijvoorbeeld boerderijchips in zonnebloemolie gebakken, bakmeel van de molenaar, en snoepjes bereid door een echte suikerbakker als 'specials' worden toegevoegd aan de Streekbox. "We zien een toenemende vraag naar onze producten. Eerder dit jaar hebben we met GIJS streekproducten onze entree gemaakt in boerderijwinkels en hotellerie. Nu biedt Streekbox ons een nieuwe manier van distributie, waarmee we de consument direct kunnen bedienen. Ik verwacht veel van de samenwerking en het is een belangrijke stap voor de toekomst", aldus René Bink, directeur van StreekSelecties.


Verrassend goed

De missie van Streekbox is Nederland laten ervaren hoe verrassend 'goed' voedsel van eigen bodem kan zijn. "We willen mensen laten ervaren wat voor heerlijke dingen er in hun streek worden geteeld en geproduceerd. Van elk product in de Streekbox is de herkomst bekend. Bij de recepten in de Streekbox en op onze website wordt van alle ingrediënten vermeld welke boer dit heeft verzorgd. GIJS streekproducten is een verzameling van zo'n 120 producten van verschillende boeren, bakkers en slagers. Ook bij de producten van GIJS is de herkomst duidelijk en helder. Op elke verpakking wordt de boer en zijn verhaal vermeld. Samen met GIJS kunnen we nog meer producten met een verhaal bij mensen thuis brengen. Een goede match dus", aldus Mathijs Visser.

René: "Streekbox geeft ons de mogelijkheid om onze producten nu ook direct bij mensen thuis te brengen. Onze producten passen perfect bij de Streekbox en hun missie. Wij struinen stad, land, erf en markt af. En we selecteren alleen de producten met de meest onderscheidende smaken. GIJS werkt met veelal kleinschalige producenten die dankzij hun bijzondere teeltmethode, bereiding of receptuur het verschil maken met hun product. Hieraan danken zij hun onderscheidend lekkere en eigen smaak."


Consument vraagt om eerlijke producten

Uit verschillende onderzoeken en trendrapporten blijkt dat steeds meer consumenten terug willen naar eerlijke producten. Mensen die duurzaam willen leven, kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ze willen producten die lokaal en op ambachtelijke wijze zijn geproduceerd. Een steeds grotere groep mensen keert zich tegen massaproductie en kiest voor eerlijk, duurzaam en lokaal. Streekbox helpt dit op een eenvoudige manier te realiseren, door alles in een box aan huis te leveren.

Kijk voor meer informatie op www.streekbox.nl of www.vangijs.nl.
Publicatiedatum: