Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nog twee plantdagen te gaan, 75% van de bloembollen al gesponsord

Verslag van eerste succesvolle Odin-plantdagen

Inmiddels hebben al twee succesvolle Odin-plantdagen voor de bijen plaatsgevonden. Merle Koomans van den Dries doet verslag: "De actie draait erom, dat onze Odin-imker Jos Willemse deze herfst 40.000 bloembolletjes wil planten op de vier boerderijen waar de Odin-bijenkasten staan. Zodat de bijen, als ze na de winter de kast uit komen, meteen iets lekkers hebben. Inmiddels loopt de actie een paar weken en hebben al heel wat mensen een steentje bijgedragen door 12 bio-bloembollen te sponsoren voor 2,95 euro, met als dank een unieke bijen-ansichtkaartenset van Odin. Ongeveer drie kwart van de te planten bloembolletjes is op dit moment gesponsord. We hopen voor de laatste plantdag natuurlijk de 100% te halen."


De groep planters bij Gaos

Gaos in Swifterband

"Op de eerste plantdag op zaterdag 13 oktober bij Gaos in Swifterbant werden ondanks de nattigheid met veel enthousiasme de eerste 8.000 bloembolletjes geplant in de natuurstrook achter op het land, in de buurt van de bijenkasten van de Odin-imkerij. "


Bolletjes planten bij Gaos


Odin-imker plant bloembollen

Vijfprong/BD-Pluktuin in Vorden

Afgelopen zaterdag 20 oktober was de tweede Odin-plantdag op de Vijfsprong/BD-Pluktuin in Vorden. Het enthousiasme onder de deelnemers was beide plantdagen enorm. Zelfs zo dat enkele planters van de eerste zaterdag bij Gaos er ook afgelopen zaterdag op de Vijfsprong weer bij wilden zijn. Jong en oud deden hun uiterste best om de vijf verschillende voorjaarsbloeiers rondom de eerder dit jaar geplante kersen bomen te planten. Wat zal dat een pracht worden het komende voorjaar. Meer voedsel voor bijen het hele jaar rond, daar doen we het voor. Met dank aan alle planters."


Odin-plantdag op Vijfsprong"Tot onze vreugde hebben we inmiddels ook al heel wat aanmeldingen binnen voor de laatste twee plantdagen op De Beukenhof in Breda (27 oktober) en Thedinghsweert in Kerk-Avezaath (3 november). Meer dan voldoende zelfs. We verheugen ons op nog een paar fijne plantdagen met de deelnemers. Odin zorgt daarbij in ieder geval voor lekkere proviand en mooi weer is besteld."

Voor meer informatie: www.odin-imkerij.nl
Publicatiedatum: