EkoPlaza's Amsterdam krijgen oplaadpunten voor elektrische scooters

Na ruim een maand lobbyen door De Gezonde Stad blijkt er animo bij ondernemers voor gratis openbare oplaadpunten voor elektrische scooters aan de gevel. Alle vestigingen van EkoPlaza in Amsterdam nemen er één op kosten van de gemeente. Ook Pakhuis de Zwijger, verzamelpand Kaap Noord, Intratuin en Golfbaan De Hoge Dijk onderzoeken momenteel de (fysieke) mogelijkheden.

De gemeente financiert de plaatsing van veertig oplaadpunten. De kosten voor het opladen en het onderhoud zijn voor de ondernemer. “Het is niet overal gemakkelijk om een oplaadpunt aan de gevel te plaatsen, omdat daarvoor bijvoorbeeld elektriciteitskabels omgelegd moeten worden. Dat brengt extra kosten met zich mee", zegt Sanne Blok van duurzaamheidsplatform De Gezonde Stad. "Maar tot nu toe zijn we tevreden met de animo."

Op de website van het De Gezonde Stad kunnen Amsterdammers zelf locaties aanwijzen waar zij graag een oplaadpunt willen. De aanvragen lopen uiteen van een sportschool aan de Wibautstraat tot één in het Westerpark. "We benaderen actief ondernemingen", zegt Blok. "Zo zijn we bezig met de Rai na een aanvraag van iemand die daar vaak komt. Zij beslissen hier binnenkort over."

Bron: Metro

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven