Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EkoPlaza's Amsterdam krijgen oplaadpunten voor elektrische scooters

Na ruim een maand lobbyen door De Gezonde Stad blijkt er animo bij ondernemers voor gratis openbare oplaadpunten voor elektrische scooters aan de gevel. Alle vestigingen van EkoPlaza in Amsterdam nemen er één op kosten van de gemeente. Ook Pakhuis de Zwijger, verzamelpand Kaap Noord, Intratuin en Golfbaan De Hoge Dijk onderzoeken momenteel de (fysieke) mogelijkheden.

De gemeente financiert de plaatsing van veertig oplaadpunten. De kosten voor het opladen en het onderhoud zijn voor de ondernemer. “Het is niet overal gemakkelijk om een oplaadpunt aan de gevel te plaatsen, omdat daarvoor bijvoorbeeld elektriciteitskabels omgelegd moeten worden. Dat brengt extra kosten met zich mee", zegt Sanne Blok van duurzaamheidsplatform De Gezonde Stad. "Maar tot nu toe zijn we tevreden met de animo."

Op de website van het De Gezonde Stad kunnen Amsterdammers zelf locaties aanwijzen waar zij graag een oplaadpunt willen. De aanvragen lopen uiteen van een sportschool aan de Wibautstraat tot één in het Westerpark. "We benaderen actief ondernemingen", zegt Blok. "Zo zijn we bezig met de Rai na een aanvraag van iemand die daar vaak komt. Zij beslissen hier binnenkort over."

Bron: Metro
Publicatiedatum: