'Inschattingsfout', houdt wel vast aan kortingseis

Directeur Albert Heijn maakt excuses voor 2%-brief

AH-directeur Sander van der Laan heeft publiekelijk excuses gemaakt voor de brief waarin AH 2 procent korting eist van alle leveranciers.

De excuses gelden alleen het middel wat is gebruikt, namelijk de brief, schrijft Distrifood morgen in zijn print-editie. Sander van der Laan noemde het een 'inschattingsfout' om aan alle leveranciers de brief te sturen. Aan de inhoud houdt Albert Heijn wel degelijk vast. Die inhoud zal in één-op-éénonderhandelingen verder gestalte krijgen, aldus de directeur. Van der Laan deed zijn uitspraken tijdens de AH leveranciersdag.

Ophef

De kortingsbrief van Albert Heijn veroorzaakte veel ophef. Met name boeren en tuinders roerden zich omdat zij onderin de keten zitten en de kosten niet verder kunnen doorberekenen aan toeleveranciers. Als reactie stelde AH in samenwerking met LTO Nederland een onderzoek in naar de prijsvorming en margeverdeling in de versketen. Albert Heijn betaalt de kosten voor dit onderzoek.

Bron: Distrifood


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.