Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese erkenning voor Deense (bio-)landbouwwetenschapper Hermansen

Sectieleider John E. Hermansen van Aarhus University is bekroond met een prijs van de 'European Association of Animal Science'. Dit is een erkenning voor een gewaardeerde en productieve carrière in onderzoek naar biologische landbouw, veeteelt en voedselsystemen. John E. Hermansen kreeg op de jaarlijkse bijeenkomst van de European Association of Animal Science (EAAP) in Bratislava de prestigieuze Leroy Fellowshop Award uitgereikt.De onderzoeker heeft een holistische benadering van de dierlijke productie en zijn focus ligt op de rol van boerderijdieren in het productiesysteem. Hij bestudeert de interactie tussen een reeks van factoren en betrekt boerderijdieren, gewassen, boeren, voedsel, de maatschappij, het klimaat, het milieu en de economie in zijn onderzoek.

Duurzaamheid is een sleutelwoord in zijn onderzoeksprestaties. Zo heeft de onderzoeker onder andere gewerkt aan levenscyclusanalyses van food en non-food producten en de vergelijking van biologische boerderijen met conventioneel boerderijen. Ook is hij verantwoordelijk voor een aantal grote biologische onderzoeksprojecten.

Voor meer informatie: john.hermansen@agrsci.dk

Bron: DCA - Danish Centre For Food And Agriculture
Publicatiedatum: