Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Telperiode EKO-tellingen 2012 ten einde

De telperiode van de EKO-tellingen 2012 is alweer ten einde. Tussen 23 augustus en 30 september hebben meer dan 150 vrijwilligers de supermarkten van boven tot onder uitgeplozen.

Het is nu afwachten of het in 2010 gevestigde record van 608 getelde supermarkten verbroken is. Iedereen heeft in ieder geval flink zijn best gedaan. Gemiddeld deed iedere vrijwilliger twee volledige tellingen, maar sommige individuele tellers telden in hun eentje wel zeven supermarkten. Er werd geteld van Limburg tot Groningen en van Zeeland tot Overijssel. Het hardst werd er geteld in Noord-Brabant. Daar waren een week voor de sluitingsdatum al 83 supermarkten geteld.

Milieudefensie is druk bezig met het verwerken van alle tellingen die in de afgelopen periode zijn binnengekomen. De uitslagen worden bekend gemaakt op donderdag 1 november. Tevens worden dan de EKO- en Fair Trade Award uitgereikt. Wil je jouw regionale winnaar in het zonnetje zetten met een award? Dat kan. Voor informatie of materialen kun je mailen naar team.voedsel@milieudefensie.nl.

Let op: tellingen die gedaan zijn na 30 september kunnen helaas niet meegenomen worden in de analyse. Deze hoef je dus ook niet aan ons door te geven. Heb je jouw telresultaten uit de periode tussen 23 augustus en 30 september nog niet aan ons doorgegeven? Doe dit dan vóór 5 oktober via www.ekotellingen.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven