Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bestuur opgefrist

Bionext zorgt voor begeleiding strategische sessie Prisma

Biologische fruittelersvereniging Prisma heeft afgelopen zomer bestuurlijk de zaken lekker opgefrist. Onder de leden zijn nieuwe bestuurders gevonden die aan de kar willen gaan trekken. Het nieuwe bestuur had behoefte om eerst een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt, wat prioriteiten zijn en waarop actie moet worden ondernomen. Bionext werd gevraagd om de procesleider te leveren (ketenmanager Arend Zeelenberg), de kennismanager (Maaike Raaijmakers) en de werkruimte.
 
Iedereen had nog een vrijdagavond vrij en zo werd van 16:00 tot 21:00 uur keihard gewerkt aan een nieuwe strategie. En nog vóór 21:00 uur leidde dat tot een concrete actielijst met naam en toenaam. Daarin werd benoemd wat bestuursleden zélf gingen doen, wat Prisma via het BioHuis wilde regelen en wat in de ketengroep Fruit van Bionext gedaan kan worden.

De concrete acties waren het resultaat van een gezamenlijke uitwisseling over de verwachte ontwikkelingen op het gebied van markt regelgeving en onderzoek, waar de sector op kan participeren en doelen stelt. Daarvoor ontvingen de bestuurders thuis al een paar vragen ter overdenking.

Tijdens de strategiesessie werden de bestuurders eerst uitgedaagd tot een opsomming te komen van de belangrijkste ontwikkelingen in de (bio) fruitsector. Daarna moesten keuzes worden gemaakt om de belangrijkste doelstellingen voor het Prisma bestuur te formuleren. Deze werden ingedeeld op de thema's Markt, Onderzoek, Regelgeving en Overig.

De doelstellingen werden vervolgens omgezet in concrete werkzaamheden waar het bestuur tijd aan wil besteden en de eventueel benodigde coalities die daarbij nodig zijn. Elze-Lia Visser, vicevoorzitter van het Prisma bestuur: "We hebben de sessie allemaal als zeer productief ervaren, het Prisma bestuur kan hiermee efficiënt aan de slag."
 
De bestuursleden van Prisma zijn: Piet Korstanje (voorzitter), Elze-Lia Visser (vicevoorzitter), Pieterjans Jansonius (secretaris), Harald van Oltheten (penningmeester), Wim Stoker, Louis Ruissen, en Gerard van Noord.

Besturen die dit voorbeeld willen volgen kunnen zich melden bij Bionext.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: