Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Odin-bloembolletjesactie voor bijen & co

Om de voedselvoorziening van de Odin-bijen in het vroege voorjaar te verzorgen, wil Odin-imker Jos Willemse deze herfst 40.000 bloembolletjes planten op de vier biodynamische boerderijen waar de Odin-bijenkasten staan. Zodat de bijen, als ze na de winter de kast uit komen, meteen iets lekkers hebben. Om het planten van de bloembollen dit najaar mogelijk te maken, is Odin een actie gestart: Odin Bloemenrijk voor bijen & co.

Odin-abonnees en klanten van biologische speciaalzaken kunnen de actie ondersteunen door de aanschaf van een unieke set met 5 ansichtkaarten van Odin. Per set ansichtkaarten sponsoren zij 12 bloembolletjes voor bijen & co. Daarnaast nodigt de Odin-imker geïnteresseerden van harte uit om hem een handje te komen help met het planten van de bolletjes tijdens de Odin-plantdagen op de 4 bio-dynamische boerderijen waar de Odin-bijen vliegen.


De vijf anzichtkaarten

Zelf bloembolletjes planten op een bio-dynamische boerderij

De Odin-imker gaat dit najaar de bolletjes planten op de 4 bio-dynamische boerderijen waar Odin-bijen vliegen. Met hulp van de boeren, collega's van Estafette Odin, klanten en andere geïnteresseerden. Wie zin heeft om een handje te helpen planten tijdens een van de Odin-plantdagen, is van harte uitgenodigd. Mooi herfstweer is besteld en Odin zorgt voor lekkere proviand.

Dit zijn de data:
  • Zaterdag 13 oktober: BD-boerderij Gaos in Swifterbant
  • Zaterdag 20 oktober: BD-zorgboerderij Vijfsprong in Vorden
  • Zaterdag 27 oktober: BD-zorgboerderij Beukenhof in Breda
  • Zaterdag 3 november: BD-zorgboerderij Thedingshsweert in Tiel

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.odin-imkerij.nl.

Odin-imkerij: zorg voor de bijen

Wereldwijd hebben de bijen het zwaar, door ziektes, bestrijdingsmiddelen en minder nectar. Tijd voor actie, want bijen doen belangrijk werk: ze bestuiven immers gewassen, bloemen en bomen. In het voorjaar van 2011 is de ervaren imker Jos Willemse als Odin-imker aan de slag gaan met het houden van bijen op bio-dynamische bedrijven. Bedrijven waar bijen goed kunnen gedijen, omdat er geen chemische gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt en er alle ruimte voor bloemen en andere drachtplanten is. Inmiddels zijn er 19 Odin-bijenkasten bewoond; de bijen maken het goed. Via www.odin-imkerij.nl is het werk van de Odin-imker te volgen.
Publicatiedatum: