Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Scan laat zien waar verbeterkansen liggen voor MVO

ISO 26000 in 10 minuten

Ondernemers die willen weten hoe ver zij zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) volgens de MVO-richtlijn ISO 26000, kunnen vanaf vandaag hun bedrijfsvoering scannen op www.startenmetiso26000.nl. Binnen 10 minuten krijgen zij een indruk van de onderdelen waarop zij al goed scoren en de delen waar nog winst valt te boeken. De nieuwe scan is ontwikkeld door MVO Nederland, NEN en Agentschap NL.Nelleke Jacobs, manager Kennis & Leren bij MVO Nederland: "Veel ondernemers zijn al bezig met onderdelen van ISO 26000, maar zijn zich daar niet altijd van bewust. De scan biedt een snelle manier om te ontdekken waar de verbeterkansen liggen."

De scan is gekoppeld aan de website MVO-wegwijzer ISO 26000, die eerder dit jaar werd gelanceerd op het jaarcongres van NEN, het kennisnetwerk voor normalisatie en eenduidige afspraken. De uitslag van de scan maakt voor ondernemers in één oogopslag zichtbaar hoe zij scoren op MVO volgens ISO 26000, zodat zij daarna gericht tips en informatie kunnen vergaren binnen de wegwijzer.

Eén van de eerste gebruikers is Jacqueline Mommer, manager marketing & communicatie van Blycolin: "De scan is ideaal om in kaart te brengen waar je staat als het om ISO 26000 gaat". Ook Leon van der Werf, directeur Van der Werf Vastgoedonderhoud, is enthousiast: "De scan is snel en gemakkelijk in te vullen en geeft direct feedback. We weten nu waar kansen liggen voor verbetering."

Over ISO 26000

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. De richtlijn helpt bedrijven en organisaties om MVO te begrijpen en om op een praktische manier met MVO aan de slag te gaan.

Kijk voor workshops over MVO en ISO 26000 op www.mvonederland.nl/academie en www.nen.nl/iso26000.

De MVO-wegwijzer ISO 26000 (inclusief scan) is onder andere opgenomen in het boek 'Duurzame Winst voor MKB' dat dinsdag 11 september 2012 is verschenen. Meer informatie over dit boek vindt u op www.duurzamewinstvoormkb.nl.
Publicatiedatum: